Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:07, 24. 5. 2019.

| Društvo

Porodilište u novom Kliničkom centru Niš postoji samo u spotu SNS

Autor:Milan Zirojević, Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
spot sns
Napredno porađanje; Foto: prtscr YT

Žene iz okoline Niša porađaju se u starom Kliničkom centru, a na uslove u Ginekološko-akušerskoj klinici žale se brojne porodilje i neke od njih su čak počele da prikupljaju novac za kupovinu novih spavaćica. Međutim, u spotu Srpske napredne stranke trudnu ženu voze na porođaj u “najopremljeniju bolnicu u okolini” - novi KC Niš, gde porodilište i ne postoji.

Van predizborne kampanje, paralelno sa protestima opozicije “1 od 5 miliona”, Srpska napredna stranka poslednjih meseci snima i izbacuje stranačke spotove.

Naprednjačku kolekciju Jutjub promo-spotova upotpunio je prošle subote još jedan sa naslovom - “Mogu oni nas da mrze, mi nastavljamo da radimo”. Radnja spota je dramatična - trudnoj ženi ostrašćeni muž opozicionar sa majicom “1 od 5 miliona” ne dozvoljava da se porodi u novom KC Niš jer “ne voli Vučića”.

Ne, ne, ne mi bojkotujemo Vučića i bojkotujemo nove bolnice! Ne, ne, ne, naš sin se neće roditi u novoj bolnici, jer i on bojkotuje Vučića - čuje se u spotu.

klinika za ginekologiju Ovde se žene porađaju; Foto: V. Milić/JVFiktivne žene u naprednjačkim spotovima mogu da se porađaju bilo gde, ali u stvarnosti žene u Nišu se porađaju u starom Kliničkom centru, gde se porodilje često žale na uslove, a odskora sakupljaju i novac za nove spavaćiće.

Jedino su renovirane porođajne sale, a ostali uslovi ne priliče 21. veku. Loša higijena, prljave posteljine i dušeci, iscepane spavaćice, prastari kreveti i stolarija - kaže Nišlijka koja se nedavno porodila.

Inače, u novoj zgradi Kliničkog centra smeštene su sve hirurgije, a brojne klinike, poput Klinike za ginekologiju i akušerstvo, nalaze se u svojim starim zgradama. Zgrada u kojoj je smešteno porodilište počela je da radi 1971. godine i od tada su rađene samo delimične rekonstrukcije.

novi klinički centar Ovde se žene ne porađaju; Foto: Vanja Keser/JVKako je došlo do ovog neslaganja između naprednjačke fikcije i niške stvarnosti, Južne vesti za sad nisu uspele da dobiju odgovor od predstavnika SNS. U centrali stranke na brojeve telefona dostupne na stranačkom sajtu niko se ne javlja, ni na broj za medije, ni na broj za građane.

Na pitanja SNS-u postavljena mejlom - da li je u pitanju nenamerna greška ili zavaravanje javnosti, odgovora još nema. Prvi operativac naprednjaka koji u jednom ranijem spotu i “glumi”, predsednik Izvršnog odbora Darko Glišić na pozive novinara Južnih vesti ne odgovara.

Poverenik SNS u Nišu Zvezdan Milovanović kaže da nije video spot.

Iz KC Niš odgovor na pitanje da li se porođaji obavljaju u njihovoj novoj zgradi ili je to plan za budućnost, Južne vesti još čekaju.

Novopečeni roditelji kažu da su se i ove nedelje, posle naprednjačkog spota, žene porađale u starom KC.

Sajt Raskrikavanje koji se bavi dekonstrukcijom lažnih vesti utvrdio je i da se u spotu pominju 3 klinička centra - koja i ne postoje.

Portal Istinomer je i ranije “hvatao” SNS da u reklamnim kampanjama koriste neistinite informacije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sofija Knez

    18:32 // 29. 5. 2019.

    Istina je jedna da je ginekoloska klinika najgora i sto se tice uslova i osoblja.U toj klinici se dolaze na svet mala nezna bica i na kraju ostaju bez onoga ko ih je doneo na svet greskom ne mogu da nazovem ljude koji dozvole da im porodilje u 21 veku umiru od sepse to su monstrumi,oni trudnici vode blizanacku trudnocu a ne primecuju da su bebe bez otkucaja ono drugo ne mogu ni da napisem vec 13da

  • Srbii

    08:27 // 27. 5. 2019.

    Skoro sam postao otac, govorim sta sam video tamo , ono je strasno bubasvabe se setaju dole po cekaonici higijena nula a o toaletima da ne pricamo, kakvo najmodernije porodiliste kakvi bakraci, najgore je od svega sto narod stvarno gleda ovakve spotove, glasajte opet i gledajte u TV tamo je sve super, a najgore od svega je sto ce botovi sad da lupaju - a ni sami ne znaju sto, ajmo botovi udri.

  • Andjela dj

    15:35 // 26. 5. 2019.

    Ja sam se pre 15 dana porodila i da, GAK je udalje u staroj zgradi, daleko od novog KC. Sve je staro,pocepano, wc-i uzasni, kreveti i dušeci upali, neudobno, bubasvabe setkaju slobodno.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: