Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:11, 19. 3. 2021.

| Društvo

Poruka Leskovčanina na vratima salona nameštaja postala viralna, kaže napisao je isprovociran novim merama

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Vlasnik salona nameštaja u Leskovcu obavestio kupce zašto je salon zatvoren; Foto: M. Mitić/Južne vesti

Za samo nekoliko dana objava na vratima jednog salona nameštaja u Leskovcu postala je hit društvenih mreža, a vlasnik za Južne vesti objašnjava da su ga isprovocirale nove mere Vlade i to što se na samo 100 metara od njegove radnje nalaze dva supermarketa koji, i pored velikih gužvi, rade normalno, dok kod u salon, na prostoru od 500 kvadrata, ne može ući niti jedan kupac.

Od srede, 17. marta, odlukom Kriznog štaba zatvoreni su ugostiteljski objekti, a dozvolu za rad nisu dobile ni tekstilne prodavnice, kao ni saloni nameštaja. Upravo je jedna objava na zaključanim vratima u kojoj se navode razlozi zašto jedan salon nameštaja u Leskovcu neće raditi, postala pravi hit na društvenim mrežama.

Inspiracija za tu objavu koju sam zalepio na vratima svog salona je došla u trenutku dok sam prolazio pored Lidla i Rode, gde sam video ogromne gužve. Eto, neka mi ti nadležni objasne zašto nije rizik ići u prehrambene prodavnice, a jeste rizik da se nađe nekoliko kupaca na 500 kvadrata - kaže vlasnik salona.

Smatra da nije logično da se zatvaraju saloni nameštaja u periodu kada ljudi u proleće i leto najčešće opremaju svoje domove.

Ovo je, na neki način, sezonski posao. Kad je lepo vreme, nameštaj se prodaje, to znaju svi. Ako su nas ograničili da uopšte ne radimo na tolikom prostoru, onda neka i ostalim prodavnicama neka bude propisano da u lokal može da se nađe samo jedan kupac - smatra Leskovčanin.

Ono što može da dodatno da zabrine vlasnike čiji si lokali zatvoreni jeste i to što se pogoršava epidemiološke situacija, pa se sve glasnije mogu čuti najave epidemiologa da će radnje ostati zatvorene na još neko vreme.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Goca

    06:16 // 21. 3. 2021.

    Sami na to pristajete! Zasto ne prihvatite privremenu skupstinu naroda Srbije osnovanu proslog leta? Sa njima bi ste bili slobodni. Ali vi birate da budete robovi...

  • Goca

    05:58 // 21. 3. 2021.

    Prosla sam pored jednog lokala, i onako iz autobusa sam procitala dva, tri puta jer prvo nisam mogla da poverujem. Natpis ovakav: “Zatvoreno dok sam u zatvoru bez krivice. Videcemo se kad sve ovo prodje!”

  • Ljubiša Jankovic

    12:27 // 20. 3. 2021.

    Pa nije on svemoguć, ili jeste?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: