Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:47, 30. 7. 2023.

| Društvo

Poruke sa protesta - šta građani poručuju gradonačelnici Niša [video]

Autor:Nikola Đukić, Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti

Sedmi protest “Srbija protiv nasilja” u Nišu, koji je održan u petak, 28. jula, bio je drugačiji od prethodnih jer građani nisu šetali, već su ispred Gradske kuće ostavljali poruke gradonačelnici Dragani Sotirovski. Neke Nišlije smatraju da je potrebna veća briga o građanima, dok neki nisu želeli da pišu poruke, jer ih Sotirovski, kako su rekli, “sigurno neće pročitati”.

"Sa ovakvom gradonačelnicom možemo samo da se slikamo", "Sudovi će zbog vas raditi u tri smene", “Pohvale gradonačelnici za borbu protiv grada” - neki su od transparenata koje su građani doneli ispred Gradske kuće. Tu su bili postavljeni i štandovi gde su građani pisali poruke i pitanja gradonačelnici Dragani Sotirovski, a organizatori su najavili da će joj sve poruke proslediti mejlom.

Među okupljenima bila je i Nišlijka, radnica jedne Gradske uprave, koja je u anketi Južnih vesti rekla da je nakon odbijanja da ode na miting SNS-a preraspoređena na nižu poziciju, zbog čega je gradonačelnici već pisala prigovore, a žalila se i svojim nadređenima.

Dugo vodim bitku sa njom, pošto se i na jednoj konferenciji za medije žalila na mene da stalno pišem prigovore. Ja sam radnik jedne Gradske uprave i nezadovoljna sam raspoređivanjem. Nisam član SNS-a niti ću to da budem, ne idem na mitinge, ne botujem, odbila sam, a to me je koštalo raspoređivanja. Izgubila sam zvanje i raspoređena sam na niže radno mesto - rekla je Nišlijka.

Jedan od okupljenih građanina rekao je da je potrebno da Dragana Sotirovski više vodi računa o Nišlijama, dok njegov sugrađanin ističe da poruke gradonačelnica neće ni pročitati.

Vlast se totalno udaljila od naroda. Oni su se zaključali u Gradskoj kući i to je kraj, ne slušaju nikoga. Zbog čega da joj pišem nešto, kada znam da sigurno neće pročitati - rekao je Nišlija.

Za razliku od prethodnih protesta, skup je vodio asistent Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu Vukašin Stanojević, koji je najavio da će naredni protest biti posvećen aferama aktuelne gradske vlasti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ***

    15:03 // 31. 7. 2023.

    Njih samo motka moze oterati s vlasti. Oni poznaju samo jezik sile.

  • Miodrag Petrović

    14:06 // 31. 7. 2023.

    I moja ćerka, koja radi u jednoj od javnih gradskih institucija, dobila je drugo, niže radno mesto i manju platu samo zato što nije bila na beogradskom sns mitingu. Iako su joj deca u tom momentu bila bolesna i bila je sprečena da ide, doživela je sramotno smanjenje, ionako ne velike plate

    • Vraca dugl

      16:43 // 31. 7. 2023.

      A, sta je uradila da bude zaposlena bas tu? Sada vraca dug.Nije mi je zao.

  • Solomon

    13:07 // 31. 7. 2023.

    Ljudi zar vama nije jasno da dok su ovi na vlasti sa onim bivšim,slobode od lopova i državnih secikesa neće biti. Ovu zemlju i svih nas gradjana ove zemlje jedino spašava sveopšti bunt iliti treći srpski ustanak. Ja rekoh a vi i dalje protestuje, jer od svih protesta vlast neće zaboleti glava. Niti će se mnogo ova vlast uzbuditi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: