Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:30, 2. 2. 2023.

Posao u manjem mestu, biro ili inostranstvo - šta bi pre izabrali niški lekari nakon studija

lekar stetoskop doktor Ministarka kaže da lekari neće da rade u malim mestima; Ilustracija; foto: A. Kostić;

Malim mestima u Srbiji nedostaju lekari, iako ih je oko 1.400 na birou, jer bi oni radije da idu u inostranstvo, rekla je ministarka zdravlja Danica Grujičić. Između posla u manjem mestu i čekanja na birou neki od niških studenata medicine i onih koji su već diplomirali izabrali bi da rade, dok su neki odlučni u tome da žele da odu iz zemlje.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • I za vreme tita

    11:09 // 2. 2. 2023.

    su isli lekari u mala mesta. Oni koji zele u inostranstvo da vrate ulozeno tj da im se obracuna besplatno studiranje i vezbe. Prosto kao zakon freelancerima, nisi odradio svoj dug drustvu onda retroaktivno godina studiranja i sve ostalo i bato placaj na rate iz Nemacke. Ako neces, interpol isporuci za ne placanje poreza i kamata pa cuci malo 5 godina u leskovac.
    Nemacka nista nije ulozila u njih

    • Bruka

      13:28 // 2. 2. 2023.

      Realno oni kukaju kako su studirali i mucili se... A samo osnovna skola obavezna. Znaci dok sedeo na fakuletu nije pitao ko platio tog profesora da ga uci, tu stolicu, struju.. To ga ne zanima.

      Hoces van - zemlje plati. Nije Nemacka nista dala za tvoje obrazovanje i sto neko gubio vreme da te uci i pokazuje a mogao kafu da pije. Neka Nemacka plati svejedno.

    • Jovana

      17:54 // 2. 2. 2023.

      Sto bi ja isla u selo? Prosek visok,neka dekanicini i svi drugi uposljeni u UKC pokazu primer.Njih nema ni u radno vreme.Demagogiju ostavite za kucu.

    • Gaga

      23:43 // 3. 2. 2023.

      Gde ima posla,tamo neka idu,kome je do posla...kome nije,nek'sedi kuci...a ko hoce u inostranstvo,da drzavi plati obestecenje...moze i na rate.

    • Dr

      15:59 // 5. 2. 2023.

      Za vreme Tita lekari su išli na razna mesta, pa i na Goli Otok, što ne znači da tamo treba ići . Studije za samofinansirajuće studente koštaju 7200 evra za 6 godina. Ako izdržavanje studenta košta 500 evra mesečno, plus stažiranje (koje se ne plaća) to je 39000 evra. Zašto bi otplata ,, duga državi,, imala prioritet nad mnogo više para koji su roditelji tog studenta uložili u njegovo studiranje?

  • Hipokrateva zakletva 21 veka

    13:30 // 2. 2. 2023.

    Zaklinjem se da cu leciti bilo koga i biti human samo u centru grada ili u Nemacku. Za ostalo me nije briga. Deca humanizma

  • Lola

    16:10 // 2. 2. 2023.

    Negativne komentare uglavnom pišu oni koji pored fakulteta nisu ni prošli.
    Ko vam je kriv što niste iskoristili "besplatno" školovanje... Sada možete samo da budete zavidni na tuđe uspehe i alavi na tuđa primanja.

  • Senvičari raspalili

    16:13 // 2. 2. 2023.

    Znači, zaposliće 10. deo nezaposlenih, a i to od para šake jada zaposlenih. Najbrojniji penzioneri i parazitske manjine pod zaštitom NVO. Srbi, niste nikako slučajno na dnu. Npr., čemu NSZ? Koga su zaposlili? Koliko njih, za koje plate, iz čijeg finansiranja, koliko trajno, za kakve poslove... NSZ, PIO i Socijalno su 3 komunistička parazita nepotista, a sami Srbi su krivi što ne zahtevaju ukidanje

  • lekar

    16:34 // 2. 2. 2023.

    biro i plata i to dobra. nisam lud da radim.

  • Canada

    17:59 // 2. 2. 2023.

    Ne Nemacka nego sto dalje Canada.Smucili mi se da ih gledam.Foliranti,politicki i rodjacki nepotizam.Ostace te puni para u praznom gradu.Bruke jedne.

    • Obični Srbin

      15:38 // 5. 2. 2023.

      Ako ti se smucilo da ih gledas, ti nemoj ici kod lekara kada se razbolis, nego sedi kod kuce, bice ti bolje.

  • Dr specijalista

    23:26 // 7. 2. 2023.

    Na birou 1500 lekara,od toga sigurno 100 specijalista...po povratku iz Nemacke slucajno dobijem posao 2010 u Nisu RFZO.Prihvatio na odredjeno,i uz maltretiranje i promenu 3 direktora od strane poslanice S.Milijic u paketu sa jos 5 specijalista dobio otkaz(zakon o radu 2014)tokom 2017.Vratio sam se nazad ,u pakao bi isao samo da ne dozivim ono sto doziveh na PLK.ministarka,brukas se pred penziju...

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: