Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:55, 24. 1. 2016.

| Društvo

Posao za 9 gerontodomaćica u Leskovcu

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
gerontodomacice.jpg
Gerontodomaćice će pružati pomoć starijima narednih 9 meseci: foto: D.M.

Leskovačka lokalna samouprava potpisala je ugovore sa gerontodomaćicama koje će u narednih 8 meseci svakodnevno obilaziti staračka domaćinstva i pružati pomoć starijim ljudima.

Reč je o poslovima poput nabavke namirnica i lekova, pomoći pri odlasku kod lekara, održavanja higijene, pripremanja obroka, pomoći u svakodnevnoj komunikaciji sa okolinom.

Za poslove gerontodomaćica biće angažovano 9 žena ugovorom o delu, sa evidencije nezaposlenih Nacionalne službe zapošljavanja Filijale Leskovac.  Planirano vreme trajanja projekta je 8 meseci – rečeno je na potpisivanju ugovora.

Gerontodomaćice će dnevno obilaziti dva do tri korisnika.

Nedeljni broj poseta po korisniku biće usklađen sa brojem zainteresovanih osoba za usluge gerontodomaćica - kazao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Grad Leskovac je nosilac projekta, Agencija za lokalni ekonomski razvoj je partner, a Ustanova za odrasle i starije je pružalac usluge na projektu.

Sufinansijer ovog projekta koji je nazvan „Kroz otvorena vrata Vašeg doma pomoć stiže“ je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.
Ukupna vrednost projekta koji će biti realizovan u 2016. godini je 3.780 000 dinara. 

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja izdvojilo je 1.280.000 dinara, Grad Leskovac 1.220.000, ALER 782.000 dinara, a Ustanova za odrasle i starije „Leskovac“ 502 000 dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: