Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:29, 1. 3. 2018.

Posebna odeljenja za borbu protiv korupcije počela sa radom i u Nišu

Sud Palata pravde Da li će se iskoreniti korupcija na jugu; Foto: JV

Udar na korupciju trebalo bi da krene i u Nišu i na jugu Srbije. Primena novog Zakona o suzbijanju korupcije krenula je od 1. marta, a sa radom su počela i posebna odeljenja suda i tužilaštva u Nišu. Posao im je da gone korumpirane građane, funkcionere i privrednike po celom jugu Srbije.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Dragan

    17:53 // 1. 3. 2018.

    Krecemo do konacne pobede.

  • Orion

    16:44 // 1. 3. 2018.

    Korupcija je u Srbiju dozvoljena nezakonita"kaznena mera" koja se primenjuju u vise od 50% slucajeva u Srbiji.

  • Bata Petrović

    11:20 // 2. 3. 2018.

    Ne mlatite praznu slamu po zaboravljenim i opustelim gradovima po unutrašnjosti Srbije.Ne zamajavajte se kozmetikom na izuzetno ružnom i ostarelom licu vremešne gospe Justitiae u Srbiji. Izvor i temelj korupcije i vladavine neprava je u beogradskom pravosuđu, u Beogradu- ova "odeljenja" treba samo da nastave da zamajavaju ovaj lakoveran narod dokle god je to moguće, tj. dokle god se ne osvesti.

  • Anonimus

    16:30 // 1. 3. 2018.

    Posebna odeljenja za posebne i odabrane ljude, jer je korupcija dozvoljena kaznena"mera" za vecinu stanovnistva, tacnije vise od 50 % korupcije nije zbog sticanja materijalne dobiti vec namernog kvarenja postupka za pojedince. U svakom slucaju bar zvanicno znamo ko stoji iza korupcije u Srbiji.

    • Свашта

      18:13 // 30. 3. 2018.

      sa ovakvim predsednikom odeljenja.....svašta, SA iVANOM...prekrasna garnitura!

  • tmujo

    16:30 // 1. 3. 2018.

    obzirom da tuzilastvo u Nisu godinama se nije bavilo svojim poslom osim plata koje redovno podizu sada ce sa novim odsekom i novim strucnjacima jurnuti na lopuze i one korumpirane ma sve ima da prsti,opet ostaje pitanje ko kontrolise tuzilastvo i komoze hapsiti korumpirane tuzioce,dok toga nebude nema srece ni boljitka za narod jer ovi necasni pospesuju i omogucavaju korupciju koja razara sve.

  • Ja

    17:14 // 1. 3. 2018.

    Ja neverujem vise u bajke. Ovo mogu da progutaju ssmo penzioneri.

  • Boza

    07:45 // 2. 3. 2018.

    Ne mora da se predlaze. Odmah da podju od sebe tj. Tuzilastvo, pa Osnovni sud, Apelacioni, Kasacioni, Vrhovni i kao slag na tortu Ustavni sud koji postoji samo zato da sudije primaju zabadava visoke plate .

  • Олгица Игњатовић

    20:36 // 17. 5. 2018.

    Да ли верујете да ће Одељење за сузбијање корупције у Нишу бити на висини задатка и суочити се са корупцијом у сопственим редовима.
    Веровала сам независном судству,разним телима попут Високог савета судства и др.док се нисам суочила са судском неправдом размера Афере. Сутра пријављујем,више од 10 појединаца од основног до Врховног касационог суда. крше Уставну одлуку и закон. Информисаћу Вас.

  • Krivosudje

    17:16 // 2. 3. 2018.

    Celu instituciju pravosudja raspustiti, sve zaposlene poslati na poligraf, ko ne prodje, suspenzija i istraga. Zakon o lustraciji, posebno za pomilovane 2012. i vraćene na posao a ispitati i slučajeve zapošljavanja preko veze, maminih i tatinih sinova i kćeri. Nikakve više tu reforme kozmetičkog tipa ne vrede nego sito i rešeto za sve.

  • av

    08:56 // 2. 12. 2020.

    jeli jeste svi iz Jovanjice

  • Олгица Игњатовић

    00:26 // 29. 8. 2018.

    Моју притужбу у вези корупције у Правосуђу посебно одељење за сузбијање корупције уступило је неком другом и наравно одбачена је.Закључак,господо судије и тужиоци слободно и даље кршите Уставну одлуку и закон,грађани ће плаћати "камату на камату" док се не формира неки нови стручнији тим.
    Тужилаштво за организовани криминал ради контролу специјалних тужилаштава за корупцију.Сутра шаљем коверту.

  • мирослав краинчанић

    12:30 // 10. 6. 2019.

    Ако је вероватно да је ово одељење организовано за борбу против корупције и криминала на свим нивоима, онда треба да буде вероватно да ће исто поступати у оквиру Закона. Како поуздано знам да је једно лице из ПС у Власотинцу, које је склоно фалсификовању изјава странака , заштити КОРУМПИРАНИХ ПОЛИЦАЈАЦА И ЗЛОУПОТРЕБИ СЛУЖБЕНИХ ОВЛАШЂЕЊА премештено на рад у ово одељење, нисам сигуран у рад истог

  • zvonko

    19:31 // 2. 3. 2018.

    ispitajte kako firme koje su u blokadi godinama neometano posluju i ispitajte ko ih tako dugo kontrolise od strane raznih inspekcija i ne pokrece stecaj ili prinudnu naplatu,cime steti radnike i drzavu
    krenite od opstine crveni krst

  • VOJCA

    21:49 // 2. 3. 2018.

    Imace bogami dosta posla ... Naravno ako nisu potkupivi sto bi me bas cudilo .. U ovoj drzavi sto veci lopovluk izvlacis se sa manjom kaznom Za secu drva iliti kradju dobijes corku A ojadis drzavu za milionske cifre dobijes nanogicu Sad niko ne moze da me ubedi da je PRAVDA SLEPA U nasoj lepoj Banana Drzavi ona itekako vidi providan joj onaj povez ocito ;-)

  • Pavle Gagic

    16:22 // 12. 3. 2018.

    Clan sam sns od marta 2011, bio sam cak jedan od inicijatora za glasove i to 2012,2014.2016.2017.i sad 2018god.Pocasni sam clan stranke i to ne krijem. Svestan sam da Predsednik nemoze da ima uvida u sve sta se radi po gradovima Srbije. Konkretno za grad Lazarevac ,koje to leglo Mita iKorupcije u sudstvu, od Tuzilastva do Sudija. To je jedan uzas za Drzavu, a pored toga su i celnici grada koji SNS

  • Ne razumem

    20:39 // 1. 3. 2018.

    Do sad nisu znali kako protiv korupcije?! paaa da zato je prisutna, e sad su stručnjaci tu i biće sve kako treba.

  • milorad besarabić

    22:14 // 24. 2. 2020.

    ono što je meni išlo u prilog kao oštećenom.Situacija je ista kao i u prvostepenim i drugostepenim pritužbenim postupcima pred policijom.
    RS ako se ovako nastavi nije ništa novo uradila da bi unapredila pravosudni sistem osim veću opterecenost budžeta.

  • duh

    12:07 // 11. 9. 2018.

    a da svrsatite malo u Zaječar..pune ruke posla...da pocnemo od Boška i najblizih saradnika???

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: