Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:31, 31. 7. 2020.

| Društvo

Posečena stabla kod Doma vojske, Aleksinčani kažu "sve je otišlo u zaborav sa zvukom testera"

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Posečena stabla kod Doma vojske Aleksinac 1; foto: A. S
Nema više zelenila, ali ni starih uspomena; foto: A. S.

Drveće koje je nekada krasilo Dom vojske u Aleksincu je posečeno, a građani su zato burno reagovali na društvenim mrežama. Kažu da je zelenilo bilo nešto što ih je podsećalo na stara dobra vremena i uspomene koje su stekli u dvorištu "armije" i da je sve otišlo u zaborav sa zvukom motornih testera.

Posečena stabla kod Doma vojske Aleksinac; foto: A. S Nema više zelenila, ali ni starih uspomena; foto: A. S. Ogoljen je aleksinački Dom vojske od juče, a građani pretpostavljaju da se teren priprema za radove, jer je ovaj vojni objekat nedavno prodat. Trebalo bi da na ovom prostoru ubuduće bude jedan od domaćih trgovinskih lanaca.

Ipak, Aleksinčani nisu očekivali da će osim mesta na kome su se nekada stalno okupljali, nestati i zelenilo.

Posečena stabla kod Doma vojske Aleksinac 2; foto: A. S Nema više zelenila, ali ni starih uspomena; foto: A. S. Poslednji pozdrav dugoletnim stablima u nekadašnjoj bašti Doma JNA. Kažu da čovek sa godinama postaje emocionalniji, setniji, pa pati za starim romantičnim uspomenama, al nekako ipak mi se čini da nas dosta lepog veže za ovo mesto. Puno stolova, mala bina sa koje je svirala muzika, ili se oglašavali glumci aleksinačkog pozorišta. Sve to odlazi u zaborav sa zvukom motornih testera. Dolaze nova vremena - objavljeno je na stranici Aleksinac večiti grad.

Brojni su komentari građana, posebno nakon što je Aleksinac ostao i bez starog drvoreda u pešačkoj zoni, pa tako kažu da je sada grad "obrijan" i bez kiseonika, ali i da je jedino što je ostalo od zelenila park Brđanka, te da im posebno sada nedostaje hladovina.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Branko

    17:37 // 2. 8. 2020.

    Bilo je to lepo mesto, lepe uspomene pamte mnogi stariji aleksinčani iz tadašnje bašte doma JNA. Nekom bilo lepo ali nekom i ne. Stanovnici stambene zgrade tik uz dom vojske su nebrojeno puta protestvovali da nisu mogli da spavaju do kasno u noć zbog buke iz bašte restorana tako da je jedno vreme bašta radila samo do 10 uveče.

  • I.

    02:58 // 1. 8. 2020.

    Podjednako je važno reći da je Dom vojske imao je lepu salu sa binom, a u bašti se takođe nalazio prostor predviđen za različite manifestacije. Koliko ja čuh, aleksinačka muzička škola pokušavala je (neuspešno) da se izbori da joj bude dodeljen taj prostor, neki mladi ljudi su pokušavali (neuspešno) da ga dobiju za održavanje koncerata... Moglo je to biti lepo mesto za kulturne manifestacije.

  • Dica

    12:00 // 31. 7. 2020.

    "Burno reagovali na društevnim mrežama"... Da su i ovi iz NE za MHE burno reagovali samo na društevnim mrežama, svakako bi ih zaštitili

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: