Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:22, 5. 4. 2021.

| Društvo

Poskupljenje vode za skoro 20 % predložio niški Vodovod

Autor:M. M. K.Izvor:Južne vesti
voda
Veća cena za blizu 20%; foto: A. K.

Umesto 58,35 dinara, koliko domaćinstva plaćaju za kubik vode i odvođenje otpadne vode, nova cena možda će biti 69,90, ukoliko Gradsko veće u Nišu prihvati predlog Nadzornog odbora JKP Naissus.

Za manje od 15 dana dva javno-komunalna preduzeća u Nišu zatražila su poskupljenje usluga. Nakon JKP Mediane koja je tražila poskupljenje cena odnošenja smeća i nadzorni odbor JKP Naissus traži veće cene, i to da cene vode i kanalizacije za domaćinstva poskupi 19,79 odsto, dok za "korisnike koji se finasiraju na teret budžeta grada“ cena bude veća 13,71 odsto u odnosu na trenutnu.

Kako je navedeno u predlogu, za posebne kategorije korisnika cena vode se neće menjati, korisnicima koji se snabdevaju sa jednog vodomera račun će biti veći za 15 odsto - cena je trenutno 65,70, a predložena je da bude 78,48 dinara po metru kubnom, dok će oni koji sami održavaju vodovodnu mrežu ukoliko se usvoje nove cene umesto 53,44 plaćati 64,18 dinara po kubiku.

Iz niškog Vodovoda kažu da je jedan od razloga za poskupljenje to što im je potreban novac da održavaju mrežu, ali i da je unaprede.

Potrebno je uložiti u sanaciju i rekonstrukciju objekata koji su neophodni za stabilno vodosnabdevanje, u okviru Programa poslovanja za 2021. godinu. Ulaganja su neophodna da bi se izbegle havarije koje mogu imati posledice u vodosnabdevanju korisnika, a potrebna je i nova oprema za održavanje vodovodne i kanalizacione mreže na gradskom i seoskom području -navode u obrazloženju.

U obrazloženju se ističe i da cena vode nije menjana od 2015. godine, a da su u međuvremenu povećani i broj korisnika i troškovi poslovanja.

Povećan je broj korisnika u objektima kolektivnog stanovanja i potrebno je uskladiti cene sa poskupljenjem električne energije, goriva, osnovnog materijala, rezervnih delova, troškova održavanja opreme, potrošačkih cena - dodaje se u obrazloženju.

Ovaj predlog, kao i o predlog JKP Mediana za poskupljenje odvoza smeća, razmatraće Gradsko veće na nekoj od narednih sednica.

cene foto: printscreen

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • ZoRaN

    07:10 // 6. 4. 2021.

    Samo rokaj po bedi...20%? Malo li je?

  • Mirjana

    05:30 // 6. 4. 2021.

    vodovod niski ugasiti kad nisu u stanju da produze cevi ,za vodu u duzini 600 metra u ul delnicka u vrtiste da deca vise ne pinu bunarsku moja je puma arsenal I bakterija

  • Posmatrač

    21:33 // 5. 4. 2021.

    Neki radnici koriste mašine u privatne svrhe.To neka znaju svi

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: