Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:39, 2. 7. 2015.

| Društvo

Poskupljuje voda u Nišu

Autor:A. S., J. C.Izvor:Južne vesti
voda
Voda skuplja 10%; foto: JV arhiva

Nišlije će za vodu ubuduće plaćati 10% više nego do sada, odlučilo je Gradsko veće.

To praktično znači da će umesto dosadašnjih 53,04 dinara po kubiku, za vodu i kanalizaciju, najverovatnije od avgusta, biti izdvajano 58,35 dinara bez PDV-a po metru kubnom.

Predlog za poskupljenje je stigao od Nadzornog odbora Javnog komunalnog preduzeća “Naisus” još pre nekoliko meseci, ali usvojen je posle brojnih korekcija.
Naime, prvi predlog je bio da poskupljenje bude 40%, ali je u martu to odbijeno.

Zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković naglašava da je prvi predlog bio nelogičan i nerealan, te da Gradsko veće nije htelo da ga razmatra.
Na kraju smo, uz ozbiljne analize i gledajući cene u nekim gradovima koji se po nekim parametrima mogu porediti sa Nišom, doneli zaključak da je 10% nešto što je maksimum - kaže zamenik gradonačelnika.

Na Gradskom veću je istaknuto da je, recimo, cena vode u Kruševcu iznosi 55 dinara, u Kragujevcu 94, a Kraljevu 28 dinara po kubnom metru.

Slavković ističe da dve godine nisu povećavane cene vode i kanalizacije, a da su cene održavanja i svi inputi poput električne energije, goriva i sličnih stvari rasle.

On najavljuje da će, na inicijativu Gradskog veća, uskoro biti smanjena cena vode za pravna lica.

Nema nikakve logike da cena za vode za pravna lica bude skuplja tri puta više nego za fizička. Koliko će biti umanjeno znaćemo nakon što vidimo koliko je učešće u prihodu Vodovoda od fizičkih, a koliko pravnih - kaže Slavković.

Iz Centra za zaštitu potrošača “Forum” poručuju da razloga za povećanje cena nema, već smanjenje plata i penzija i otpuštanja u javnom sektoru, kažu u Centru, stvara mogućnosti za sniženje cene vode.

Podsetimo, cena grejanja u Nišu je već, po mišljenju mnogih korisnika, previsoka i zbog nejasnog obračuna neizvesna, a od 1. jula će i struja poskupeti za 12%.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • miki

    15:29 // 5. 7. 2015.

    Zalosno stanje u Nisu,na +40 stepeni voda ne radi na fontani na Trgu Kralja Milana.Bruka za grad,najnesposobnije rukovodstvo u istoriji grada,zatvorski kapaciteti bice mali kad sidju sa vlasti i izgube imunitet.

  • Petar Hristov

    21:47 // 3. 7. 2015.

    Otimačina u Nišu,umesto da pojevtini za 20% ono poskupljuje,a a ljudi u kom.preduzećima nema gde da se smeste po kancelarijama,nakotio se stranački kadar,a Rep.vlast ćuti...

  • zivko

    17:42 // 3. 7. 2015.

    Mora da se doda neka kinta za politicke ulizice! Prvo SPS pa DSS pa DS pa G17 i na kraju 2012 od ukupno 100-tinak clana SPO-a 50 u vodovod,50 u objedinjenu naplatu i jos 5-6 njih primaju po 500e-600e dok kao obilaze neka sklonista!-to je bila nagradica za podrsku koaliciji,a ne vole "zute"iz dna duse,al' politika je to. Sad su sugirno svi svi svi u SNS ...ulizivanje se nastavlja,to kad krene...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: