Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:56, 26. 6. 2014.

| Društvo

Poskupljuje vrtić u Nišu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
490x370-vrtic-bambi1.jpg
Jedan od vrtića PU "Pčelica", arhivska fotografija

Roditelji koji ostvaruju pravo na dečiji dodatak, od 1. jula usluge “Pčelice” plaćaće 240 dinara više, dok je za ostale roditelje cena uvećana za oko 500 dinara.

Gradsko veće Niša je ovu odluku usvojilo nakon takvog zahteva Predškolske ustanove “Pčelica”, a gradonačelnik Niša Zoran Perišić kaže da je reč o “usklađivanju”.

- To je usklađivanje da se ne bi svaki put sa promenom dečijeg dodatka menjala ta brojka - rekao je Perišić.

Tako će roditelji, koji ne plaćaju punu cenu i korisnici su dečijeg dodatka, ubuduće za vrtić izdvajati 2.593 dinara, dok će ostali plaćati 4.503 dinara.

Podsetimo, poslednje povećanje cena u “Pčelici” bilo je početkom 2013. godine.


Grupe dece još brojnije

Iako su se primedbe zaposlenih u “Pčelici”, koji su nedavno protestovali ispred Gradske kuće, odnosile i na prekobrojne grupe dece, Gradsko veće je odlučilo da broj mališana o kojima brine jedan vaspitač uveća za još 20 odsto.

Kako je pojasnio gradonačelnik NIša Zoran Perišić, razlog za to je nedolazak velikog broja upisane dece. Prema evidenciji “Pčelice”, čak 40 odsto upisanih neredovno dolazi u vrtić.

- Neko možda čuva mesto za dolazak nekoliko puta mesečno, dok deca koja su na listama čekanja i zaista im ovo treba ne mogu da dođu do svojih mesta u vrtićima - priča Perišić.

Trenutno je u “Pčelici” upisano 5.627 dece, a na listi čekanja se nalazi njih 2.000.

Do sada su oni čija deca neredovno dolaze u vrtić plaćali 50 odsto od ukupne cene, a ubuduće će plaćati 75 odsto, odluka je Gradskog veća.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • BRUKA

    13:27 // 3. 7. 2014.

    Neverovatno sta radi taj Perisic.Kolko je lose u Pcelici on kao da tera inat deci,roditeljima,radnicima...Stetocina mimo zakona odreduje 75% za decu koja su opravdano odsutna.Zakon je odredio 50%.

  • mamica

    10:56 // 27. 6. 2014.

    Slazem se da ima dece koja ne idu i zauzimaju mesto deci koja bi redovno isla,ali zasto opet podzepu roditelja koji redovno salju decu u vrtic,I REDOVNO IZMIRUJU SVOJE OBAVEZE!

  • laza

    09:15 // 27. 6. 2014.

    Perišić i njegovi direktori Jonić,Guska,Andrejević i ostali to je perspektiva Niša deca rastu iz vrtića u školu a oni sada su na vlast pa nikad više mentalitet profitera

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: