Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:05, 5. 12. 2012.

| Društvo

Poskupljuje vrtić u Nišu?

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
pcelica.jpg

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić najavio je da će na nekoj od narednih sednica Gradskog veća najverovatnije biti povećane cene u “Pčelici”.

Na poslednjoj sednici Gradskog veća usvojen je plan rada “Pčelice” za narednu godinu, ali, prema najavama gradonačelnika ova ustanova će biti tema i neke od narednih sednica gradske Vlade.

- Mi ćemo verovatno doneti odlluku o povećanju cena usluga Predškolske ustanove “Pčelica” - zaključio je gradonačelnik Niša.

Iako prvi čovek Niša nije govorio o mogućim razlozima za poskupljenje kao opravdanje za povećanje cena mogu se navesti više cene životnih namirnica i energenata, kao i skok inflacije.

Kako je objasnio Perišić nakon razgovora sa predstavnicima radnika Predškolske ustanove “Pčelica” došlo se do zaključka da su u ovoj ustanovi česte zloupotrebe.

On kaže da od ukupno 5.600 dece koliko koristi usluge “Pčelice” za samo sedamdesetak roditelji plaćaju punu cenu. Ostali, prema rečima gradonačelnika, plaćaju samo 11 odsto ukupne cene, dok ostatak finansira Grad.

Prvi čovek Niša je pojasnio da mnogi roditelji često iskazuju neistinitu visinu svojih primanja i na taj način dolaze do povlastica prilikom plaćanja usluga.

- Moraćemo da sprečimo zloupotrebe kako bi se povećao procenat onih koji plaćaju punu cenu usluga - rekao je Perišić.

Podsetimo, gradonačelnik je nedavno radnicima ove Predškolske ustanove obećao i isplatu jubilarnih nagrada, dinamikom koja odgovara Gradu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milka Mladenovic

    23:05 // 9. 1. 2013.

    Postovani, samo zelim da priupitam gospodina direktora Pcelice, da li zna da se u vrticu Pepeljuga naplacuje predstava za decu po 100 dinara a tu predstavu igraju ta ista deca koja idu u taj vrtic. Npr. moje dete koje ima 4 god. placa predstavu u kojoj igraju njeni drugari koji imaju 6 godina. Gde idu te pare i ko je smislio takvu glupost. Pa se pitam, da li sam ja luda ili Vi ili neko iz gradske vlasti i sta mi placamo i gde idu te pare. Ja zanam da gospodin direktor ima kucu velicine jednog vrtica, i da ima ogromne apetite, ali da decica njemu zaradjuju za zivot, to ne mogu da shvatim. I dokle cete vise povecavati cene vrtica kao da tamo deca jedu kavijare i piju sampanjac. Ovo je sramota za ovaj grad kao i za ljude koji ga vode. SRAM VAS BILO, BRUKE!

  • Danka

    17:31 // 7. 12. 2012.

    Dokle ce da cute roditelji,radnici,gradska vlast kada je u pitanju Pcelica?Novac koji grad prebacuje Pcelici i koji donosi kuhinja Pcelice kroz prodaju je veliki ali i potrebe Jonica ogromne.Taj se covek provede,obogati,nauziva na racun dece ali ga stiti Banana,inspekcije jave sta da se ispegla i tako ovaj bahati covek napravi sebi bogatstvo.Perisic treba da trazi inspekcije iz BGD-a jer ovde Banana sve ima u saci.Kreni Perisicu,zato smo te glasali!

  • borivoje

    18:31 // 6. 12. 2012.

    Znaci Perisicu i ti upade u mrezu ovih lopova Banane,Jonica,Radisavljevica...Kako ti nije jasno da cete upotrebiti da se jos obogate a narod ce tebe da kazni na izborima kao DS.Treba hitno obavestiti Vucica sta se radi u Nisu a najskuplja cena vrtica nemoze da zadovolji Joniceve apetite.Sve mu je malo.Pretvorio je kuhinju Pcelice u komercijalu i samo sakuplja pare.Deca ga ne zanimaju.Kontrolisite ga sada za svetog Nikolu jer sve njegove slave placa Pcelica.Nisu nema spasa dok narod ne prsne.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: