Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:32, 30. 1. 2013.

| Društvo

Poskupljuju “Pčelica” i “Nišstan”

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
prazni-dzepovi.jpg
Džepovi Nišlija sve prazniji, foto: SODAlive.ba

Pojedine usluge Predškolske ustanove “Pčelica” poskupeće za 18,8 odsto, dok će usluge “Nišstana” biti uvećane za 10.

Gradsko veće usvojilo je predlog Upravnog odbora “Pčelice” i cenu užine povećalo na 65 dinara. Takođe, prihvaćeno je i povećane cene dnevnog boravka za koji sada treba izdvojiti 5.500 dinara.

Obrazloženje za veće cene jeste to što nisu menjane od početka 2011. godine, a cene osnovnih životnih namirnica u tom periodu više puta su porasle.

I usluge “Nišstana” poskupljuju za 10 odsto. Razlog je, kako su obrazložili u ovom javnom preduzeću, poskupljenje potrošnog materijala i alata, zbog čega trpi njihov uobičajeni posao.

Uvećanje cena odnosi se samo na domaćinstva, ne i na poslovni prostor.

Prošle nedelje poskupljenje je tražio i Upravni odbor Toplane i to od 26,2 odsto, a Gradsko veće o tome će odlučivati u petak.

-  Cena za grejanje radi se na osnovu preporuka Vlade Srbije i biće realna. Ne može se cenama kupovati nerad i prekomerno zapošljavanje. Ne možemo kupovati socijalni mir tako što ćemo prazniti budžet Niša - rekao je gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Gradonačelnik nije precizirao koliko će povećanje biti, ali je objasnio da cena grejanja mora biti uvećana, jer nije menjana više od godinu dana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • pecika

    11:33 // 28. 2. 2013.

    Roditeljima sa vecim primanjima pojeftinio vrtic 3x a sa manjim primanjima poskupeo 2x!Sad svi placaju isto i onaj sa platom od 70.000 i onaj na minimalac,nema vise procentualno ucesce!I to je uradjeno sad i deci koja placaju predskolsko i nemaju gde a mogli su za dz.pri nekoj skoli!Za ovakvu nepravdu treba rasturiti ceo gradski kabinet,sramota!

  • Bojan Zovko

    13:55 // 20. 2. 2013.

    sta, kao nije menjana vise od godinu dana?! Pa od kada je povecanje cena postala godisnja norma? Sto nije obrnuto, ne razumem? Ako neko moze da mi objasni bio bih veoma zadovoljan.
    Hvala.

  • Doktor Zli

    13:39 // 1. 2. 2013.

    Ako je Perisic "domacin" ovog grada, ako je "prvi covek" Nisa, onda on treba, sa sve svojim strucnjacima, da smisli nacin kako da se pruza najkvalitetnija u Pcelici, a da pri tome svako placa onoliko koliko zaradjuje. Takodje on, sa sve svojim strucnjacima, treba da smisli kako da pomogne toj ustanovi ako je u problemu. Nemoj sad da se vadi na to da Pcelicom URS (G17) upravlja poslednjih 5 godina. Doduse, Perisica zanima samo kako da zadovolji svoju sujetu tako sto ce zaposljeni u kabinetu da se ponasaju kao medicinske sestre. Bananu sa druge strane specijalno zabole za Pcelicu, tu nema da se ugradjuje u asfalt, te tu ne prolazi ona URSovska prica o strucnosti pre svega. PERISIC VEZE NEMA, ON JE SAMO BANANINA MARIONETA :p

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: