Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:15, 8. 11. 2016.

| Društvo

Poslao jedan SMS za parking, na listingu obračunato 2 puta

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
mts
Listing ili sistem za zbunjivanje korisnika?; foto: JV

Na telefonskom listingu jednog Nišlije pojavile su se dve stavke od po 50 dinara na ime parkinga, iako je parkiranje uplatio samo jednom. U MTS-u kažu da mu je obračunato samo 50, a ne 100 dinara i da je jedna cifra od 50 dinara na računu zapravo “besplatna rezervacija parkinga”.

Nišlija Milan Đ. koji se javio redakciji Južnih vesti bio je zbunjen, jer mu je, sudeći prema listingu, parking u roku od svega nekoliko sekundi, kako je on mislio, naplaćen dva puta.

U septembru sam 2 puta plaćao parkiranje porukom i sada sam gledao listing svojih troškova za septembar i primetio sam da su mi za svaku od tih poruka naplatili po dva puta - rekao je Đorđević.

U niškom "Parking servisu" su rekli da oni parkiranje u prvoj, takozvanoj Crvenoj zoni naplatili samo jednom i da je “najverovatnije greška nastala kod operatera”.

Međutim, u MTS-u kažu da ni kod njih nema greške i da je Milanu Đ. parkiranje naplaćeno samo jednom, a da je druga cifra od 50 dinara koja se pojavljuje na računu, zapravo rezervacija.

U listingu koji ste nam dostavili, stavka „mParking Easy Park“ navodi se po dva puta za svaki od navedenih datuma, ali je usluga parkiranja naplaćena samo jednom. Razlog zbog koga je ova stavka u listingu duplo prikazana jeste to što sistem najpre izvršava besplatnu rezervaciju parking mesta, pa zatim i naplatu parkiranja - kažu u Telekomu.

Pojašnjavaju da se ne radi o stvarnoj rezervaciji parking mesta, već o rezervaciji novca kojim bi se usluga parkiranja platila.

Čim korisnik pošalje poruku taj novac se rezerviše, a kada mi dobijemo potvrdu od "Parking servisa" da možemo tu uslugu da naplatimo, mi onda skinemo novac. Iako je prikazan dva puta na listingu, novac za parkiranje se naplaćuje jednom - kažu u Telekomu.

Inače, u Nišu je SMS porukom moguće platiti dnevne parking karte i kao i parkiranje po satu u sve tri zone - ekstra, prvoj i drugoj. U “Parking servisu” su najavljivali i plaćanje parkiranja “na minut”, ali ta usluga još nije zaživela.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • hm

    09:00 // 9. 11. 2016.

    Jel vam taj Nislija pokazao i racun. Lako moze videti da li racun odogovara listingu ili je manji za tih 100din, nije potreban doktorat iz ekonomije.

    • Oštećeni

      21:32 // 9. 11. 2016.

      Od kad postoje računi za prepaid brojeve???

  • Maja marjanovic

    04:05 // 9. 11. 2016.

    Meni se desilo da platim parking porukom. Dobijem izvestaj da je poruka poslata i primljena a meni parking servis napise kaznu! Odem u teleneor kazu nije do nas odem u parking servis kazu nije ni do nas... pa ko je ovde lud??? I sad ja platila kartu za parking neciji servis zakazao a ja treba da platim 900 dinara. Uzasssss

  • Pera

    20:04 // 8. 11. 2016.

    Ljudi, trebalo bi svi da provere svoje listinge. Jos jedna osoba se zalila na ovu situacija, sto znaci da ovo nije usamljen slucaj. Objasnjenje mi nije jasno, nesto se rezervise, pa se posle placa...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: