Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:13, 10. 9. 2020.

| Društvo

Posle 2 godine čekanja centar Niša dobija nove kante za smeće

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
kante
Nove kante u centru Niša; foto: A. S.

Već su, kako piše direktor JKP Mediana Dragoslav Pavlović na Fejsbuku, postavljene 24 kante u centru Niša, a narednih dana trebalo bi da se ušrafi još 28. Sve one su, kaže standardizovane prema Katlogu urbanog mobilijara, a njegova izrada i tenderi bili su neki od razloga što je centar Niša skoro 2 godine bio bez kanti za smeće.

Okrećeš se levo nema, okrećeš se desno nema. Pođeš napred, pa u susednu ulicu, ali ni tamo nema kante za smeće. Ostaju dve opcije - đubre u džep, pa u neki kontejner ili na ulicu.

To je kratak opis situacije koju je svaki Nišlija, koji je hteo da se otarasi nekog smeća, preživljavao kada bi se našao centralnim gradskim ulicama.

kante2 foto fb dp Ključ imaju samo čistačI; foto: FB strana Dragoslav PavlovićPosuda za odlaganje otpada, kako se stručno zovu, dugo nije bilo. Sklonjene su zbog dotrajalosti i ružnog izgleda, govorili su nadležni. Onda su na pojedinim mestima postavljene prefarbane kante, ali je utisak građana bio da nemaju gde da bace smeće.

Čekao se Katalog urbanog mobilijara koji je standardizovao ovu oblast, pa javne nabavke i posle dve godine počelo se sa postavljanjem.

Saradnja sa Sekretarijatom za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj i Gradom u prethodne dve godine vezana za formiranje Kataloga urbane opreme grada Niša koji predviđa postavljanje đubrijera (kantica za odlaganje otpada) u glavnim ulicama, kao i na saobraćajnicama unutar plave zone, rezultirala je juče postavljanjem 24 đubrijera u ulici Milojka Lešjanina, Voždovoj ulici, kao i na raskrsnici sa ulicom Vojvode Mišića. Biće postavljeno još 28 kantica ovih dana, celom dužinom ulice Nikole Pašića i Dušanovom - piše Pavlović na društvenim mrežama.

kante3 foto fb dp Sa logoom Tvrđave; foto: FB strana Dragoslav PavlovićPojašnjava da su kante unificirane i da su prošle sve faze od hemijske pripreme do plastifikacije u antracit boju kao i ostali mobilijari.

Đubrijere su zapremine 25 litara, imaju logo Tvrđave, zaštićene su od vremenskih uticaja, a ključ imaju službe JKP Mediana Niš kako bi ih redovno servisirali. Postoji mogućnost i nadgradnje pepeljarama, što se očekuje u bliskoj budućnosti kako bi rešili problem nepotrebnog bacanja opušaka po ulicama - rekao je Pavlović.

Podsetimo, ovo je u trenutku kada su kante uklanjane sa niških ulica bio jedan od najčešćih problema koji su građani prijavljivali putem palikacije “Prijavi problem”.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Naissus

    21:02 // 11. 9. 2020.

    Ovo mora da je Aleksic donirao. Isti logo kao na kafani

  • Saša

    17:33 // 11. 9. 2020.

    I konačno kante u centru, učim svoju decu da otpad bacaju u kante za đubre kojih nažalost grada koji ima 250000 hiljada stanovnika ima samo u centru.

  • Sal

    15:27 // 11. 9. 2020.

    Treba kazna od X meseci rada u JKP Medijana ko razbije kantu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: