Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:36, 8. 6. 2023.

| Društvo

Posle 4 godine izgradnja stanova za bezbednjake ušla u završnu fazu

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
Stanovi za bezbednjake Nis, mart 2021, slika1; foto: JV-A. Stankov
Radovi u završnoj fazi; foto: JV/mart 2021.

Nakon brojnih probijenih rokova za završetak 190 stanova za pripadnike službe bezbednosti u Nišu, radovi su u završnoj fazi i u toku je procedura pribavljanja upotrebnih dozvola, navedeno je u novom Programu lokalnog ekonomskog razvoja.

Bezbednjaci koji su kupili stanove još će sačekati na useljenje, a radovi su ušli u četvrtu godinu i još nisu završeni.

Tome su pored probijenih rokova, prethodile posete tadašnjeg ministara građevinarstva Tomislava Momirovića, koji je u dva navrata najavljivao kraj radova.

Momirović je 2021. godine posetio gradilište i dao rok izvođačima do oktobra, ali on nije ispoštovan. Nadredne godine, pravdao se da su da su za novo kašnjenje razlozi politički, zbog "kompanije iz naše prijateljske zemlje".

Mi smo to trebali da završimo do marta, verovatno ćemo završiti do maja. Postoje određeni problemi koji se ne odnose na aktivnosti građevinskih radnika, ne odnose se na aktivnosti administracije, odnose se na izvesne političke probleme koje mi imamo sa partnerima koji izvode te radove. Pošto je u pitanju kompanija iz naše prijateljske zemlje ne možemo da budemo restriktivni kakvi bismo bili da su okolnosti drugačije - rekao je tada Momirović.

Dogovoreno je da sve bude gotovo do marta 2022. godine, rekao je tada ministar, ali ni to se nije dogodilo.

Sada, prema novom Programu lokalnog ekonomskog razvoja, radovi su u završnoj fazi.

Grad Niš je obezbedio tehničku dokumentaciju i građevinske dozvole za potrebe opremanja lokacije infrastrukturnim objektima i u postupcima javnih nabavki zaključio sve ugovore za izgradnju infrastrukture ukupne vrednosti 40.000.000 dinara. Radovi na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži, saobraćajnicama, na rasveti i toplovodu su završeni - navedeno je u Programu.

Kako je navedeno, u toku je procedura pribavljanja upotrebnih dozvola, ali još nije poznato kada će sve biti završeno.

Podsetimo, stanovi se od 2019. godine grade na potezu između naselja Stevan Sinđelić i Naučno-tehnološkog parka, a rok za završetak bio je januar 2020. godine.

Posao izgradnje jeftinih stanova dobila je firma Milenijum tim koja je rušila u Savamali, a koja je na jugu Srbije kupila hotele u Vranjskoj banji i vinograde oko Leskovca.

Njihov partner je turski Tašjapi, a radovi na izgradnji stanova kasnili su i u Vranju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mika

    00:17 // 9. 6. 2023.

    Koga, bre, i sta ovi obezbedjuju USPESNO da zasluzuju da im se od nasih para daju besplatni stanovi (uz sve beneficije koje imaju)?!?!

    • Olja Jovanovic

      12:11 // 9. 6. 2023.

      Dragi Miko,stanovi su u bisoj SFRJ otkupljivani po ceni do 3000 maraka, a neki i za boks cigareta. Sada se stanovi kupuju, pod povoljnijim uslovima, ali i po nesto nizoj ceni od trzisne, ali lokaciju odreduju ti gde se stanovi grade, a ne po tvojoj zelji, koju ulicu i spratnost zelis.Danas je najbolje biti nepismen i muljator, jer takvi imaju i po 2 kuce i sta ce im stan.Mozes da radis na 2 mesta

    • Olivera

      00:21 // 14. 8. 2023.

      Alo,bre,Miko,breeee....koji to besplatni stanovi? Mislite na one sto ste otkupljivali za par hiljada maraka,evra,a dobili ih od drzave i firmi u kojima ste radili? Od nasih plata se uzima dobar procenat za stambeno zbrinjavanje i nista nije besplatno.Ako uspem da kupim stan,otplacivacemo ga moja deca i ja narednih 25 godina.

  • Sone V

    22:13 // 8. 6. 2023.

    Posle 30 i nesto godina efektivne sluzbe stvarno smo zasluzili da nam brzi prsti odluce o sudbini i daljem zivotnom prostoru za nase porodice

    Toliko o pravednosti, istini i cascu

    Ali navikli smo na ponizavanje i idemo dalje
    Licno jako se osecam ponizeno i sada sa odugovlacenjem useljenja jos vise
    Hvala na maltretiranju i mucenju svih nas i nasih
    Verovatno smo to i zasluzili jer volimo Srb

    • Aca

      23:59 // 8. 6. 2023.

      Pokusavam da zamislim i opravdam nekog ko voli Srbiju i ljude oko sebe a radi za Vulina i Gasica. Meni su ovi likovi i ljubav prema Srbiji nespojivi

    • Dack

      14:58 // 4. 8. 2023.

      U vojsci od 93 ,a dobiću NIŠTA .Zato što aam penzionisan kao invalid ,a na listi za penzionere ne znam šta i ksko se radi .
      Od 100 bodova za 100 invalida došlo se do tiga da onbalid dobije 30 bidova ,a odjecnom svi postadose ratnici sa po 2 godine rata
      Smešno i tužno

  • Kizo

    18:21 // 8. 6. 2023.

    Dole kod vas opasno nesto skripi. U NS su zavrseni na vreme i useljeni.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: