Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:43, 26. 6. 2018.

| Društvo

Posle Direkcije za izgradnju, Vodovod potvrdio da radi na saniranju udarnih rupa

Autor:Izvor:
Udarne rupe cveće
Sudeći po fotografijama koje su stigle Južnim vestima, cveće u rupama "niklo" je u svim delovima grada; foto: Građani Niša

Udarne rupe koje ovog proleća zadaju muke vozačima u Nišu, a koje su gradske aktiviste navele da u njih zasade cveće kako bi ukazali nadležnima na ovaj problem, krpe i radnici Vodovoda. Već dvadesetak dana, prema rečima direktora Igora Vučića, ekipe Naisusa su na terenu i završeno je popunjavanje u užem centru.

Za ovaj problem na ulicama Niša nadležnosti su podeljene između Direkcije za izgradnju i ostalih javnih preduzeća, jer kako je rekao direktor Direkcije, "svako krpi svoje". To znači da Naisus, Telekom, EPS, Toplana i ostali koji kopaju ulice kako bi popravljali komunalnu mrežu, moraju da zatvore rupe za sobom.

Vodovod je to počeo da radi tek u maju, kazao je direktor Vučić, i da se očekuje da za mesec i po dana završe sve. Radove izvodi Atina plus, a vrednost ugovora koji Vodovod ima sa ovim izvođačem je 8,3 miliona dinara.

Pošli smo od užeg centra grada gde je intenzitet saobraćaja i ljudi najveći. Uži centar grada je završen, širimo se dalje ka perifernim delovima, očekujemo za jedno mesec i po dana da sve rupe koje su posledica JKP Naissusa budu zatvorene - rekao je Vučić.

Iako je na proleće na Gradskom veću bila usvojena odluka da Direkcija za izgradnju sanira sve rupe posle radova javnih preduzeća, ova odluka, objašnjava Vučić, nije zaživela, te će ove godine raditi po starom. Udarna rupa cveće Udarne rupe sada vidljivije; Foto: Građani Niša

Postojala je inicijativa da Sekretatijat za investicije preuzme poslove koji se tiču krpljenja rupa međutim, pretpostavljam da sa izvođačima radova nije došlo do dogovora ili modžda nije moguće tendere sprovesti na taj način tako da ove godine funkcionišemo kao i prethodnih godina. Očekujem da ćemo naredne godine imati više razumevanja i saglasnosti svih ponuđača za ovakvim načinom poslovanja - dodao je Vučić.


Krpljenje počelo kasno

Ipak, kako kaže Vučić, ne veruje da je pokušaj Grada da ovu oblast uredi drugačije, uzrok kašnjenja sa radovima na krpljenju rupa koje su ostale posle radova Vodovoda. Ističe da su za to krive “tenderske procedure”.

Ne verujem da je to dovelo do zastoja, pre svega mislim da je čitav proces tendera i tenderske procedure koji su kod JKP Naisusa trajali do 3 meseca dovela da se eto tek od maja počnu krpiti rupe. Možda tu treba tražiti rešenje i u budućem periodu tendere sprovoditi na najkraći mogući način koliko to zakon dozvoljava - objašnjava Vučić.

Podsetimo, građani su tokom vikenda sproveli akciju ulepšavanja udarnih rupa, te su u njih zasadili cveće, a postavili su i “mapu” na kojoj su popisali problematične tačke na ulicama Niša.

Iz Direkcije su kazali da uveliko popunjavaju rupe, upravo po toj “mapi” ali su i ukazali da su mnoge pukotine u asfaltu posledica radova javnih preduzeća, koja su sama dužna da ih saniraju.

Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: