Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:01, 2. 6. 2021.

| Društvo

Posle dva sastanka nadležni bez rešenja, pozvali korisnike bez struje da se prijave za spisak

Autor:M. Milojević KostićIzvor:Južne vesti
struja dalekovodi
Građani bez struje da se prijave, poručuju iz Grada; Ilustracija; foto: A. Kostić

Nakon što su predstavnici Grada i EPS-a održali još jedan sastanak saopšteno je da bi građani kojima je isključena struja trebalo da se prijave opštinama ili u Gradskoj kući. Plan je i da Centar za socijalni rad dalje određuje prioritete, a Grad će spisak dostaviti nadležnom Ministartvu.

Dok građani godinama čekaju na struju, jedino što je za sada poznato jeste da se prave spiskovi koje će analizirati radna grupa.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski rekla je da je u ponedeljak održan sastanak novoformirane radne grupe koju čine predstavnici ministarstva,EPS snabdevanja ODS-a i Grada Niša.

Pozivam sugrađane koji su bez električne energije da se jave ili gradskim opštinama ili Gradskoj kući lično ili na telefon 018/504-728 i 018/504-419. Potrebno je dostaviti lične podatke i lokaciju kako bi na osnovu tih spiskova i onih koje će nam dostaviti Udruženje potrošača, Centar za socijalni rad odredio prioritete, a mi Ministartvu prosledili podatke ko bi mogao da bude zaštićen kupac – poručila je Dragana Sotirovski.

Na pitanje zbog čega predstavnici Centra za zaštitu potrošača nisu deo radne grupe iako su tražili, gradonačelnica kaže da ona nema nadležnost delegiranja članova.

Dobila sam taj zahtev, ali članove određuje isključivo resorna ministarka. To ne znači da mi nećemo dobiti te spiskove jer smo na istoj strani. Trebaju nam svi relevatni spiskovi i da sutra i oni budu za istim stolom kada pregovaramo sa Ministartvom – kaže Sotirovski.

Kako će korisnici plaćati dugovanja još nije saopšteno. Da podsetimo iz Centra za zaštitu potrošala Forum poručili su da građani ništa ne potpisuju pre nego što ih konsultuju i donesu im blanko ugovor na uvid. Takođe zahtevaju od nadležnih da korisnicima odmah uključe struju. Iz Pravnog centra Niš predlažu da se visina rate ne vezuje za visinu duga i da kamata bude stopirana, jer jedino tako vide moguće rešenje da više hiljada porodica iz Niša napokon izađe iz mraka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Djordjevic

    16:41 // 4. 6. 2021.

    nadam se da znate za i da ste uzeli u obzir dve stvari: bez obzira na vase odluke postoji zastarelost duga, drugo, postoje judi koji NEMAJU DA PLACAJU RACUNE i oni koji NE ZELE da plate, veoma je vazno da se napravi razlika i postupi shodno datoj situaciji

  • Cobi

    18:03 // 2. 6. 2021.

    Koji su bre ovo lažovi, nesposobnjakovići. Da se korisnici prijavljuju opštinama??? koje su nadležnosti opština(gradskih), uopšte?? nikakve, osim krkanja po kafanama i autoputevima.Bruka i sramota. Šta je ovaj narod Bogu skrivio??

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: