Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:34, 19. 10. 2020.

| Društvo

Posle godinu dana isto obećanje za Ulicu mladosti u Babušnici - do kraja sezone biće rekonstruisana

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
ulica mladosti
Nova vlast, nova obećanja; foto: Lj. F.

Da će do kraja građevinske sezone biti rekonstruisana Ulica mladosti u Babušnici, čiji žitelji nakon svake veće kiše do svojih domova dolaze preskačući bare, bio je odgovor nadležnih prošlog leta. Obećanje nije ispunjeno, a stiže opet isto - da će do kraja sezone sve biti sređeno. Iz Opštine Babušnica kažu da će rebalanskom opredeliti novac i za rekonstrukciju ove ulice i da će biti obnovljena do kraja godine.

Bara veličine poput osrednjeg bazena, blato od kojeg se, i nakon isušivanja vode, ne može prolaziti ovom ulicom, česta je slika ulice u samom centru Babušnice koja vodi do Srednje škole, sportskih terena i velikog parka.

Da problem datira još od 2018. godine kaže jedna od žiteljka ove ulice, ali objašnjava da tada voda nije ulazila u dvorište, što se zadnje dve godine dešavalo.

Problem je nastao kada je ulica proširena izgradnjom novog parka, a slivnici su ostali usred kolovoza i nisu uz ivičnjake, pa voda ostaje.

Tad je prvi put bila poplavljena ulica, ali nije prelazilo preko ivičnjaka. Prošle i ove godine je ulazila. Znači 3 godine imamo problem kad bude pljusak, i 3 godine niko ne reaguje - kaže Babušničanka.

Nakon pitanja novinara Južnih vesti da li je u planu trajno rešenje problema, a ne privremeno poput onog od prošle godine, savetnik za saobraćaj u Opštini Babušnica Ljubiša Pavlović rekao je juna 2019. godine da je u toku izrada projektne dokumentacije, te da će ulica biti uvrštena u program uređivanja građevinskog zemljišta za tu godinu.

To se nije dogodilo, a pomaka, do sada, nema ni ove godine. Meštani ulice su sakupili potpise i odneli peticiju na tri adrese. mladosti ulica Veće kiše i veći problemi; foto: čitalac

Peticija je odneta na tri adrese - Opštini, Komunalcu i građevinskoj inspekciji. Zahtevamo da nam srede ulicu, ili ćemo tražiti naknadu materijalne štete za ove dve poplave preko suda - kažu žitelji ulice.

Oni se žale i na nesavesne vozače koji u vreme poplave prolaze brzo ulicom, ne shvatajući da na taj način nanose dodatno vodu u dvorišta. Imaju i predlog, ako i kada, dođe na red sanacija ulice - postavljanje ležećih policajaca na par mesta, jer se u toj ulici brzo vozi, a pored škole u blizini je i park.


Nova obećanja nadležnih

Posle više od godinu dana od obećanja da će se ulica srediti, dolaze nova i to pred kraj same građevinske sezone. Nova predsednica Opštine Ivana Stojičić kaže da je projekat spreman, da je i dobijanje građevinske dozvole za gradnju pri kraju, te da će se na narednoj sednici Skupštine, rebalanskom opredeliti novac za sanaciju Ulice Mladosti. ulica Mladosti Nakon sve veće kiše ista priča; foto: čitalac

Ranije nije bio obezbeđen novac. Sada smo rebalansom obuhvatili tu ulicu. Ali i Nušićevu ulicu i sređivanje stambenog prilaza u Ulici Saše Ivkovića. Čeka se dozvola za gradnju, nakon usvojenog rebalansa, iz suficita će se naći novac - kaže Stojičićeva.

Sednica Skupštine na kojoj bi trebalo da bude usvojen rebalans, zakazana je za utorak, 20. oktobar, a predsednica najavljuje da će se ubrzo krenuti u završetak projekta. Očekuje do kraja godine da ulica bude potpuno rekonstruisana.

Do parka je planirano da se odradi novi kanal, a projektom će se odraditi i trotoar do Srednje škole. Raspisaćemo odmah tender i očekujemo narednih dana da kad prođu svi rokovi za žalbe da se krene sa radovima. Ako vremenski uslovi dozvole do kraja godine očekujem da tu bude maltene nova ulica - kaže predsednica Opštine.

Vrednost radova je oko 10 miliona dinara, a za 3 projekta koja je najavila Stojičićeva je opredeljeno 23 miliona i to je, kako objašnjava, novac iz suficita.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko Cvetkovic

    00:11 // 21. 10. 2020.

    Ovo je sitnica kakav ja imam problem sa ulicom

    • Plaky

      11:27 // 21. 10. 2020.

      Sitnica, kad ti voda udje u podrum ili suteren pa moras pumpom da izvlacis vodu, a zidovi navukli vlagu i smrde? Stvarno, sram ih bilo sto se zale!

  • vlada

    14:56 // 19. 10. 2020.

    TO je Babusnica,svi putevi katastrofalni,uslovi i plate u firmama katastrofalni i oni biraju istu vlast od 1945.

  • Putin

    14:05 // 19. 10. 2020.

    Da li vi znate koliko je kompleksna projektna dokumentacija? Pa tender? Muke su to! Uostalom da nije Djilaka, Solasa i Jeremica islo bi to mnogo brze!

    • Jao

      16:08 // 19. 10. 2020.

      Brže, bolje, jače! :D

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: