Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:48, 27. 12. 2022.

| Društvo

Posle godinu dana odlaganja počela unutrašnja rekonstrukcija leskovačke Bolnice

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
kovid bolnica
Vrednost radova 4,5 milijarde dinara, a rok za završetak dve godine; foto: JV/M. D.

Početak druge faze rekonstrukcije leskovačke Opšte bolnice bio najavljen za kraj prošle godine, međutim sa pripremnim radovima se zvanično počelo tek juče, a direktor Nebojša Dimitrijević kaže da će u periodu od dve godine, koliko je rok za završetak unutrašnjih radova, Bolnica raditi u izmenjenom sistemu, u nadi da se to neće odraziti na lečenje pacijenata.

Iako je prvobitno bilo najavljeno da će unutrašnja rekonstrukcija najveće zdravstvene ustanove u Jablaničkom okrugu koštati nešto više od 5 milijarde dinara, došlo je do promene u ceni i ona sada iznosi 4,5 milijarde. Upravo ta promena uticala je na to da izvođač radova novosadski GAT bude izabran tek u junu, da bi početak radova dodatno odložilo formiranje nove Vlade i problemi u izdavanju građevinske dozvole.

Zvanično su počeli radovi na rekonstrukciji Opšte bolnice Leskovac vredni 4,5 milijarde dinara. Mislim da je to velika stvar za kraj godine i početak naredne i nadam se da ćemo tamo negde oko ”srpske” Nove godine, kad malo krenu radovi, razmeštaj soba, pacijenata, da posetimo zajedno i da obeležimo zvanično početak radova - rekao je Cvetanović.

Ipak, po rečima direktora Bolnice Nebojše Dimitrijević, razmeštaj soba i pacijenata je već počeo pa će svi pacijenti u naredne dve godine, koliko je rok za završetak, imati razumevanja i biti strpljivi, dok će medicinsko osoblje pokušati da im pruži što bolju negu.

Krenuli smo juče sa našim radovima. Najpre će se raditi leva vertikala i veliki je posao pred nama, jer do četvrtka, kada dođe izvođač radova, moramo da sklonimo sve pacijente. One koji su u dobrom stanju smo otupustili na kućno lečenje, dok su ostali premešteni. Imamo iskustva iz vremena pandemije, kada smo takođe vršili reorganizaciju odeljenja, do čega će i sada da dođe. Olakšavajuća okolnost je to što je ovo nešto dobro i važno pa nam ne pada toliko teško. Pacijenti naravno da ne smeju da trpe, jutros sam imao sastanke sa načelnicima odeljenja i dogovorili smo se oko najbitnijih stvari - rekao je Dimitrijević.

Direktor Bolnice ističe i da će od ukupne vrednosti investicije za drugu fazu, čak milijardu evra biti utrošeno za novu medicinsku opremu, nakon čega bi leskovačka Bolnica trebalo da postane jedna od najmodernijih zdravstvenih ustanova u Srbiji.

Podsetimo, kompletna rekonstrukcija glavne zgrade leskovačke Bolnice je započeta krajem 2018. godine, a ukupna vrednost investicije je 15 miliona evra.

Rok za završetak radova na prvoj fazi je bio kraj 2019. godine, ali su radovi zbog kišnih dana kasnili.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: