Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:30, 20. 12. 2017.

| Društvo

Posle incidenta, iz nadležnog preduzeća u Leskovcu priznaju da je dekoracija opasna

Autor:B. A, S. M.Izvor:Južne vesti
dekoracija
Apel roditeljima da ne puštaju decu da ulaze u figure, foto: B.A.

Iako nema i nikada nije bilo istaknutog upozorenja da novogodišnji ukrasi u centru Leskovca predstavljaju opasnost po mališane koji se oko njih igraju, u JP Urbanizam i izgradnja smatraju da je roditelji trebalo sami da znaju da to "nisu igračke". Ipak, nakon poziva novinara Južnih vesti, direktor ovog preduzeća rekao je da će obaveštenje biti postavljeno.

Svetleći sneško, pingvin, ali i iglo postavljeni u gradskom parku u Leskovcu, iako na prvi pogled izgledaju pitomo, a svojim izgledom privlače decu, pre nekoliko dana dogodila se nezgoda, kada je u 8-godišnjaka udarila struja dok se igrao oko ove dekoracije.

Pojedini roditelji kažu da nikako ne mogu da znaju da ukrasi postavljeni na mesto dostupno mališanima predstavljaju opasnost.

Naravno da bih pustio dete da se igra sa ukrasima. Recimo, kad dođemo u Niš, moje dete traži da se igra u onom svetlećem paketiću u glavnoj ulici. Je l' postoji negde obaveštenje? Gde na svetu postoji smrtonosna novogodišnja dekoracija? - pita se jedan zabrinuti roditelj.

Međutim, direktor Urbanizma i izgradnje Milenko Milenković smatra da je logično da ljudi znaju da svetleća dekoracija nije za igru. Zbog toga, dodaje, nikada nije ni bilo obaveštenja, ali nakon poziva novinara Južnih vesti rekao je da će takvo upozerenje biti postavljeno u narednim danima.

Ovo je za nauk, i nama i roditeljima. Nakon ovoga biće postavljena obaveštenja, a radiće se i pojačane kontrole – kaže Milenković.

Inače, nakon incidenta, kaže, sve figure su isključene kako bi se dodatno proverila električna instalacija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milisav

    22:52 // 20. 12. 2017.

    Kakve direktore imamo!? Većinom infantilne. Skromnog znanja - domaćinskog, školskog, Božijeg. I takvima vlast dati. Dati sudbinu u nečije ruke, Nekima, koji dve koze ne umeju da sačuvaju.

  • Goran

    15:00 // 20. 12. 2017.

    Nikakav nauk nije izvukao ni direktor ni novinar. Ako je nešto opasno onda se ne sme činiti dostupnim, bez obzira da li postoji upozorenje. Upozorenje nikoga ne oslobađa krivične odgovornosti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: