Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:00, 22. 7. 2014.

| Društvo

Posle nacionalne, žele i evropsku nagradu

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
Talin.jpg
Niški gimnazijalci predstavljaju Srbiju na evropskom takmičenju u Talinu (foto: FB strana BookzMatter-a)

Najbolja srpska učenička kompanija "BookzMatter", koju čini tim petoro niških gimnazijalaca, danas na Evropskom takmičenju u Talinu (Estonija) počinje nadmetanje protiv državnih pobednika skoro 40 zemalja.

Niški promoteri čitanja pokušaće da na ovom prestižnom takmičenju nastupom, prezentacijom, izgledom štanda i kompanijskim izveštajem oduševe internacionalni žiri, kao što im je to pošlo za rukom na nacionalnom sajmu učeničkih kompanija.

Tada su pobedili 19 timova iz 12 gradova i stekli iskustvo koje će ih, nadaju se, dovesti do pobede. BookZ-Matter-logo

Na tom takmičenju su i uvideli šta mogu da poprave, tako da su pred odlazak u Estoniju vredno vežbali javni nastup, prezentovanje pred publikom i kamerom i imali simulacije razgovora sa žirijem u čemu su im pomagali novinari i komunikolozi.

Znanje o tržišnoj ekonomiji i preduzetništvu koje stiču od osnivanja svoje kompanije pomoglo im je i da odlazak na evropski sajam "Dostignuća mladih" omoguće i svom mentoru. Za troškove puta Nemanje Milovanovića, koji je na ovom takmičenju učestvovao i pre 2 godine sa kompanijom "Candela", svoje uniforme i uređenje štanda nedostajalo im je 100.000 dinara, što su uspeli da sakupe.

- Hvala svima na podršci i pomoći, i nadamo se da ćemo sve vas prijatno iznenaditi nekom nagradom. Do tada, pratite naše objave, jer će ih ovih dana biti dosta. Želimo da sa nama doživite ovo takmičenje - poručuju "zaposleni" u najboljoj srpskoj učeničkoj kompaniji preko Fejsbuk stranice.

Stand Ovako je izgledao štand "BookzMatter-a" na nacionalnom takmičenju.Oni kažu da će pokušati da pred evropskim kolegama učine sve što mogu da postignu značajan rezultat za Srbiju. Na tome će do 25. jula u Estoniji raditi đaci Gimnazije "Svetozar Marković" - generalni direktor Maša Đorđević, direktor marketinga Jelena Jevtić, direktor proizvodnje Alesandro Čivljak, menadžer ljudskih resursa Milan Glumičić i njihova saradnica iz Gimnazije "Bora Stanković" - direktor finansija Andrijana Radojičić.

Misija ove kompanije je da čitanje učine popularnijim i da ga olakšaju stvaranjem novih praktičnih proizvoda. U ponudi imaju 3 proizvoda. To su jedninstveni bukmarkeri "BookieMarks" koje dizajniraju mladi neafimisani umetnici, unikatne torbice za nošenje knjiga i tablet računara koje je moguće magnetom pričvrstiti za jaknu ili kaput "BookieBag" i zvučni moduli za snimanje glasovne poruke duge do 2 minuta - "BookieTalk".


Glasajte za "BookzMatter"

Preko svoje Fejsbuk stranice, "zaposleni" u "BookzMatter-u" pozivaju prijatelje da potroše sekund vremena i glasaju za njih - ovde.

Na njemu možete upoznati i ostale kompanije na takmičenju. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: