Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:27, 13. 3. 2019.

| Društvo

Posle odlaganja sledi nova sednica Školskog odbora u "Bori"

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
gimnazija
Uskoro novo zasedanje; foto: GSV

Petoro profesora niške Gimnazije “Bora Stanković” koji udruženo tvrde da se izbor direktora sprovodi protivzakonito, kao i njihov protivkandidat i aktuelni direktor OŠ “Car Konstantin” Nenad Stefanović trebalo bi da se popodne predstave Školskom odboru, na sednici koja je prošle nedelje odložena.

Kandidati koji su se već žalili da se procedura oko izbora novog direktora niške Gimnazije sprovodi tako da favorizuje jednog kandidata i to jedinog koji nije iz ove škole, kažu da su pozvani da se u 18 sati predstave Školskom odboru.

Ipak, profesori i dalje tvrde da se od prošle nedelje ništa nije promenilo. Aktuelnu direktorku "Bore", koja je istovremeno i na čelu privatne IT gimnazije "Metropolitan" Ljiljanu Zlatanović optužuju da i dalje favorizuje njihovog protivkandidata, da mu je omogućila drugačiji položaj u proceduri, pa zato traže da se on izbaci iz trke za direktorsku poziciju.

Mi samo tražimo da se ovaj konkurs sprovede po zakonu, po propisima i da bude izabran najbolji od nas, a ne direktorkin favorit - kažu profesori.

Ovi tvrde da pritisci i pretnje na profesore ove ugledne niške Gimnazije nisu prestali do danas, ali da uprkos njima nastavljaju izbornu trku.

Direktorka Zlatanović novinarima se danima ne javlja i ne odgovara na poruke, a na pitanja o izboru nisu odgovorili ni iz Prosvetne inspekcije.

Podsetimo, prošle nedelje izbor direktora zvanično je odložen da bi se razmatrali prigovori petoro kandidata, ali oni tvrde da zasedanja nije bilo jer ucene, pretnje i pritisci na Školski odbor ne prestaju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jace

    07:51 // 14. 3. 2019.

    Niko nije napisao kome je kolektiv "Bore" dao najvece poverenje, ne Skolski odbor, sadasnji direktor, javnost.... Bitno je kolektiv sta je rekao. Da li se to zna?

  • Mara

    06:12 // 14. 3. 2019.

    VladimirE ne daj se uz tebe smo.Ti si nas uzor

  • Bora S.

    00:34 // 14. 3. 2019.

    Cemu tolika buka kad Ministar prosvete donosi resenje o imenovanju direktora.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: