Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:28, 30. 9. 2019.

| Društvo

Posle policije i Tužilaštvo saslušava učesnike slučaja oduzimanja konja u Nišu

Autor:V. M. R. Izvor:Južne vesti
konj
"SrBska čast" pokazuje snimak prebijanja konja maloletniku; foto: printscreen

Policijski izveštaj sa izjavama učesnika incidenta u Crvenoj zvezdi kada je vođa "Srbske časti" Bojan Stojković ušao u naselje, "prevaspitavao" mladića koji je tukao konja i naposletku mu ga i oduzeo, nije bio dovoljan da Tužilaštvo pokrene istragu. Iz Tužilaštva kažu da će sa akterima tog događaja obavljati razgovore oni, pa će nakon toga odlučiti o postupanju u tom slučaju.

Svoje trenutne aktivnosti opisali su kao predistražnje radnje, nakon kojih bi trebalo da odluče.

Odlučili smo - pozvaćemo sve aktere tog događaja, pa ćemo nakon toga da donesemo odluku. Da mi obavimo razgovor sa njima svima. Reč je o predistražnim radnjama - rekao je Ivan Marković iz Osnovnog javnog tužilaštva.

Podsetimo, ranije su iz Tužilaštva postupak "Srbske časti" u naselju Crvena zvezda ocenili opasnim u osetljivoj zoni stanovništva, kada je rečeno i da je samo pukom srećom sve prošlo bez incidenata. Kazali su i da čekaju izveštaj policije o ovom slučaju.

Bojan Stojković je sa još nekoliko ljudi, kako se vidi na snimku koju je objavila "Srbska čast", ušao u Crvenu zvezdu, tražio mladića koji je tukao konja. Kada ga je pronašao, rekao je između ostalog da će mu konj biti oduzet za primer drugima koji na taj način postupaju sa životinjama.

Ovaj događaj osudili su mnogi, između ostalih i Zaštitnica građana i poverenica za ravnopravnost, kao i demokrate. Jedino je Osman Balić rekao da mu je žao konja u ovom slučaju, i da nije bilo diskriminacije Roma.

Demokrate su ocenile kao opasno delovanje desničarske organizacije, dok je gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao da nije video snimke, ali je pozvao sve na civilizovano ponašanje.

Turkijan Redžepi iz produkcije "Roma world" se zapitao šta je sledeće ako organizacije poput "Srbske časti" uzmu stvar u svoje ruke.

Inače, u slučaj se uključila i veterinarska inspekcija, koja je, prema rečima Dušana Stojkovića iz Zoo Planeta, pregledala konja koji je posle oduzimanja bio smešten kod njih. Iz udruženja Pit koje je delovalo sa "Srbskom čašću" kazali su da je predaja konja bila dobrovoljna i da će on biti vraćen posle veterinarskog tretmana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jovana

    10:46 // 1. 10. 2019.

    Vrlo sam nezadovoljna cinjenicom da Dusan -Zoo planet, ucestvuje u ovakvim akcijama. Veterinarska inspekcija je mogla biti pozvana i bez performansa koji podrazumeva ponizavanje nasih sugradjana i krsenje njihovih prava. Promocija organizacije ciji clanovi prete sugradjanima, ometaju slobodu govora (upad u Medija centar) i promovisu "medijaciju silom" je neprihvatljiva.

  • Pera

    08:42 // 1. 10. 2019.

    Mene zanima jel smem da držim kravu ispred zgrade u gradu? Nisam nikakva ''osetljiva populacija'', ali bih voleo da imam kravu ispred zgrade. Kada ovo reše gradske uprave, neće biti problem ni sa maltretiranjem životinja u ovom gradu.

  • Mika

    02:38 // 1. 10. 2019.

    A, ko ce da saslusa konja i porazgovara sa njim?? :D

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: