Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:57, 12. 7. 2022.

| Društvo

Posle radova na vodovodnoj mreži u Gažinom Hanu ostali ruinirani trotoari

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
trotoari g. h.4
Saobraćajni znakovi, betonski propusti i šut; foto: čitalac

Nakon radova na rekonstrukciji i popravkama vodovodne mreže u Opštini Gadžin Han ostali su ruinirani trotoari, na koje su se požalili građani koji ukazuju na opasnost po pešake koji su zbog rupa primorani da se kreću kolovozom. Iz JP Direkcija najavljuju sanaciju trotoara u samoj Opštini, ali i u selu Donji Dušnik gde trotoari već 8 meseci stoje raskopani.

Sa radovima na delimičnoj rekonstrukciji vodovodne mreže u Opštini Gažin Han, nadležno preduzeće počelo je u prvoj polovini prošlog meseca, a za njima su ostali raskopani trotoari, gomile građevinskog šuta i rupe, na koje su se požalili građani. trotoari g. h. Građevinski šut i kod autobuske stanice; foto: čitalac

Radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže koji su otpočeli 13. juna još uvek predstavljaju veliku pretnju za pešake, a naročito decu, jer su iziskivali rušenje postojećih trotoara koji još nisu sanirani, dok uz sam regionalni put koji je dosta prometan onemogućava pešake da se kreću istim, jer sa druge strane puta nema trotoara, pa su primorani da se kreću upravo regionalnim putem - kaže građanin.

Veliku opasnost, kaže, predstavljaju iskopi na samom trotoaru koji su dubine više od jednog metra, a nisu propisno obeleženi. trotoari g. h.3 Duboke rupe opasnost po pešake; foto: čitalac

JP Direkcija je za sobom ostavila u rasulu i sam ulaz u Autobusku stanicu u Gadžinom Honu, gde se razbacani betonski propusti pa čak i saobraćajni znakovi nalaze na samom ulazu u autobusku stanicu tako da ometaju kretanje autobusa - dodaje on.

trotoari u Donjem Dusniku Radovi 05.11.2021. (1) Trotoar u Donjem Dusniku; foto: čitalacU istom stanju nalaze se i trotoari u selu Donji Dušnik, gde već 8 meseci meštani imaju problem sa vodom koja se gomila u rupama, nakon kiša, za kojom ostaje gomila blata.

trotoari g. h.2 Čeka se na sanaciju trotoara; foto: čitalacVd direktor JP Direkcija Saša Tasković, kaže da su se radovi odužili zbog toga što su prilikom iskopavanja naišli na optičke kablove zbog kojih se čekalo na saglasnost Telekoma, ali da će do kraja nedelje oni bili potpuno gotovi, kao i da će nakon toga sanirati trotoare.

U Gadžinom Hanu, gde trenutno radimo je bilo sigurno 30-ak pucanja u zadnje 2 godine, evo od kako smo to krenuli zadnjih mesec dana nemamo pritužbe građana na nestašicu vode. Tako da gledamo kada dođe do pucanja, da menjamo, a ne da krpimo i sve će biti vraćeno u prvobitno stanje - kaže on.

Tasković nije precizirao zbog čega se na sanaciju trotoara u Donjem Dušniku čeka toliko dugo, ali je istakao da će i njih vratiti u prvobitno stanje do kraja građevinske sezone, odnosno krajem septembra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Var tehnolog

    17:35 // 12. 7. 2022.

    Do sledecih izbora, sredice ! Zovite komsije, sto su isli na mitinge, da pokupe sut !

  • Nislija

    11:46 // 12. 7. 2022.

    Branka Krsmanovica, ista prica...

  • Za bolje i niste

    10:04 // 12. 7. 2022.

    Zaplanjci...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: