Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:02, 5. 5. 2015.

| Društvo

Posle reakcije roditelja rekonstrukcija krova vrtića "Svitac"

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
IMG-5177
Plafon na prostoriji odakle je iseljena jaslena grupa

Roditelji dece iz vrtića "Svitac" u Naselju Ratko Jović odahnuli su kada im je u Opštini Crveni Krst obećano da će krov koji je prokišnjavao i plafon koji je pretio da se uruši biti rekonstruisani.

IMG-5181 Lavor mesecima na sredini prostorijeZadovoljni što je izbegnuta mogućnost da zbog neuslovnosti zgrade ovog vrtića njihova deca budu prebačena u drugi koji je udaljen 3 kilometra, roditelji su zahvalili što će, kako im je obećano, problem biti rešen već za dvadesetak dana.

Bilo mi je besmisleno da osim toga što plaćamo vrtić, moramo da plaćamo i autobusku karticu do sledećeg najbližeg vrtića. Sada je svima laknulo, nadamo se da će dogovor biti ispunjen - rekli su roditelji nakon sastanka sa predsednikom Opštine Miroslavom Milutinovićem.

Milutinović je istakao da je prvo u ime Opštine novac za rekontrukciju tražio od Direkcije za izgradnju grada odakle su, prema njegovim rečima, odgovorili da nemaju u budžetu novac za tu namenu.

Tražio sam i od "Pčelice" da to urade, rekli su da nemaju sredstva za rekonstrukcije, zatim i od pošte, a oni nisu ni odgovorili. Pošto je reč o našoj deci, na veću smo odlučili da izdvojimo sa kontoa za nevladine organizacije i reprezentaciju i 200 do 300 hiljada dinara damo za rekonstrukciju - rekao je Milutinović na sastanku sa Savetom roditelja.

IMG-5178 Izvođači radova su reklli vaspitačicama da postoji opasnost od urušavanjaDodao je da se već traže ponude izvođača i da se nada da će krov biti završen za dvadesetak dana.

Osim roditeljima, koji su se bojali da će im deca biti izmeštena iz vrtića u komšiluku, trošan krov pravi probleme i vaspitačima i deci.

Plafon prokišnjava u hodniku, pored kancelarije, ali najveći problem je u prostoriji gde je bila jaslena grupa. Čim smo od izvođača čuli da postoji mogućnost od urušavanja plafona, decu smo izmestili odatle i od marta su zajedno sa starijom grupom. To veoma otežava rad - kaže vaspitačica vrtića "Svitac".

U prostoriji za jaslenu grupu, na mestu gde najviše kaplje s plafona, i dalje stoji lavor. Svi u vrtiću se nadaju da im uskoro više neće biti potreban.


Protesti još od prošle godine

IMG-5183 U najgorem stanju plafon u hodniku vrtićaPodsetimo, roditelji deca koja idu u "Svitac" počeli su u septembru prošle godine proteste nakon izjave direktora "Pčelice" Zorana Jonića da će on najverovatnije biti zatvoren zbog velikih izdataka i krova koji prokišnjava jer nisu želeli da decu vode u vrtić u Naselju Branko Bjegović.  

Nakon razgovora predstavnika "Pčelice", Grada i Opštine Crveni Krst, dva dana nakon toga poručeno je roditeljima da će ovo obdanište nastaviti da radi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dzoni

    06:48 // 6. 5. 2015.

    čuj obećano,miki iljadarka,kako da ne ,on kad obeća to ispuni garant

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: