Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:40, 9. 5. 2015.

| Društvo

Posle sukoba u Makedoniji na jugu Srbije mirno

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti, N1
kozjak
Pojačane snage "Žandarmerije" čuvaju granicu sa Makedonijom; foto: I. M.

Situacija stabilna u Bujanovcu i Preševu, mestima na jugu Srbije najbližim Makedoniji u kojoj u Kumanovu celog dana traju oružani sukobi. Neki stanovnici, naročito u Preševu, bili su uznemireni, ali im je vidno pojačano prisustvo snaga bezbednosti, kako kažu, ulilo poverenje.

miratovac U Miratovcu, nadomak makedonske granice, neobično mirno; foto: I. M. U selu Miratovac, koje je naseljeno Albancima i najbliže je makedonskoj granici, neobično je mirno. Nema gotovo nikog na ulicama, a tako je i u ostalim naseljenim mestima koja gravitiraju ka bazi žandarmerije "Kozjak" na granici sa Makedonijom.

Pripadnici Žandarmerije kažu da se pucnjava čula gotovo čitavog dana, kao i da je ovaj upad terorista u Kumanovo bio očekivan i da su naše bezbedonosne snage bile spremne.

kozjak3 Ministar kaže da su pojačane snage upućene preventivno; foto: I. M. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović  je u bazi “Kozjak” rekao da građani Srbije nisu ugroženi i da su dodatne snage na jug Srbije poslate preventivno.

O broju pripadnika bezbednosti nije bilo reči na bazi koja je svega osam kilometara vazdušnom linijom udaljena od Kumanova. Komandant baze "Kozjak" Radivoje Đurđević kaže da na području koje pokriva njegova jedinica nije bilo nikakvih dešavanja i da je zasada sve mirno.


Pojačanja stigla na granicu

Tokom dana pojavljivale su se vesti da je makedonska policija napustila granicu, ali niko nije mogao da potvrdi tu informaciju. Nezvanično, povukli su se sa graničnog prelaza Prohor Pčinjski.

Ministar Stefanović nije ni potvrdio ni negirao ovu informaciju, već je samo rekao da je naša policija poslata na granicu i da je stiglo pojačanje.


kozjak Pripadnici Žandarmerije kažu da se pucnjava čuje celog dana; foto: I. M. Žitelji Kumanova stižu u pogranična mesta Srbije

Oni koji su danas napustili Kumanovo iz straha za bezbednost uglavnom su kod rođaka u pograničnim mestima u Srbiji. Navode i da je zbog povećanog broja građana koji se iz Kumanova kreću prema Srbiji, gradonačelnik Preševa Ragmi Mustafa zakazao za večeras hitnu sednicu Štaba za vanredne situacije.

Kako prenosi N1, na prelazu Preševo iz Makedonije u Srbiju nalaze se kolone automobila u kojima su meštani Kumanova

Ukoliko bude bilo potrebe Vranje će biti centar za zbrinjavanje izbeglih lica, saznaju Južne vesti.


Teroristi se predali

Dok “Novosti” pišu da je sukob makedonske policije i naoružane grupe okončan predajom poslednjih 27 terorista, N1 prenosi da je posle predaje tridesetak terorista u toku akcija protiv njih deset koji su se zatvorili u dve kuće.

Podsetimo, danas su u oružanom sukobu koji je u Kumanovu između policije i oružane grupe trajao čitavog dana poginula tri policajca i ranjeno je dvadesetak osoba među kojima, kako prenose mediji, ima i policajaca, i pripadnika naoružane grupe, ali i civila.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: