Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:35, 7. 10. 2021.

| Društvo

Posle više od godinu dana asfaltirana Ulica Miloša Obilića u Prokuplju

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
ulica asfatiranje
Nakon skoro godinu dana ulica Miloša Obilića osposobljena za saobraćaj; Foto: Lj. M.

Nakon više od godinu dana, od kako je potpuno neprohodna za saobraćaj, asfaltirana je Ulica Miloša Obilića, stotinak metara duga i isto toliko udaljena od centra Prokuplja. Vrednost radova koje je finansirao Grad Prokuplje, a koji su podrazumevali i kompletnu rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže, sređivanje trotoara, nivelaciju šahti i kanala za atmosferske vode je oko 7,7 miliona dinara.

U Gradskoj upravi kažu da se radi o ulici koja je prometna i koju Prokupčani koriste kako bi najbrže i najkraćim putem stigli od centra do autobuske i železničke stanice, kao i do naselja Garić. ulica Ovako je izgledala ulica pre rekonstrukcije; Foto: Lj. M.

Radove koji su podrazumevali rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže u okviru koje su stare dotrajale azbestne vodovodne cevi zamenjene novim, savremenim, izvelo je JKP “Hameum“. U sklopu asfaltiranja ulice izvršena je i nivelacija šahti i napravljen novi kanal za prihvatanje atmosferske vode, a duž obe strane ulice na trotoarima će biti postavljene behaton ploče - kažu u Gradskoj upravi.

Inače, ova ulica je potpuno oštećena u nevremenu koje je zahvatilo Prokuplje, ali i Toplički okrug tokom juna prošle godine, a nakon toga je uvedena i vanredna situacija.

Nakon nevremena pojavili su se krateri i udubljenja na kolovozu, a ulica je ubrzo bila i potpuno zatvorena za saobraćaj.

Iako su se građani vise puta žalili da radovi i čitav završetak ulice idu sporo, u Gradskoj upravi su to pravdali da se čekao završetak projektno-tehničke dokumentacije, kao i zbog činjenice da je zamenjena kompletna kanalizaciona i vodovodna mreža stara oko 50 godina.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ĐOLE

    07:31 // 8. 10. 2021.

    Zašto kada pada kiša voda ne teče kroz kanalice koje su postavljene nego po sred ulice? Izgleda da majstori nisu imali libelu. Ko je platio tako nešto bez da prethodno proveri kvalitet radova treba da odgovara.

  • milutin

    18:17 // 7. 10. 2021.

    Kada će biti asfaltirana ul Branka Radičevića u Novom Naselju.
    O tome je obavešten i predsednik Srbije pa se nadam da će biti brzo.

  • Beriljac

    17:56 // 7. 10. 2021.

    Što nisu iz "gradske" uprave kazali kome su i koliko platili za radove u istoj ulici samo godinu dana ranije. Da li su tužili prethodnog izvođača.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: