Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:54, 13. 10. 2021.

| Društvo

Posle više probijenih rokova završena zgrada u Prokuplju za izbegle i raseljene, za useljenje se čeka struja

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
zgrada za izbegla i raseljena lica
Konačno završena zgrada za izbegla i raseljena lica u Prokuplju; Foto: Lj. M.

Zgrada u Prokuplju za koju je Ivica Dačić postavio kamelj temeljac 2017. godine u jeku predsedničke kampanje, nakon svih probijenih rokova i višegodišnjeg kašnjenja, konačno je završena, a sada se čeka da EPS završi trafostanicu i priključi struju kako bi se u stanove uselila izbegla i raseljena lica.

Stambena zgrada za izbegla i raseljena lica u Prokuplju gradi se u okviru Regionalnog stambenog projekta, a objekat koji je najavljivan kao trajno rešavanje stambenog problema za izbegle osobe iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i sa Kosova, a koji žive na teritoriji Prokuplja, trebalo bi da ima 20 stanova.

Grad Prokuplje je bio u obavezi da obezbediti lokaciju, građevinske, upotrebnu i druge dozvole za početak gradnje, što je kako ističe gradonačelnik Milan Aranđelović i urađeno. zgrada za izbegla i raseljena lica Pre useljenja čeka se EPS da priključi struju; Foto: Lj. M.

Mi smo naš deo posla uradili, tu postoji veliki problem i kašnjenje sa završetkom radova. Ipak, sada kada je zgrada završena ostalo je još samo da se priključi struja. Grad je potpisao ugovor sa EPS-om da završe taj deo posla i sada od njih zavisi kada će biti spremna za useljenje. Očekujem da narednih 15-ak dana oni odrade svoj deo i da nakon toga u kratkom period ljudi koji su već dobili stanove dobiju ključeve svog novog doma – rekao je Aranđelović.

Ističe da je zgrada već priključena na kanalizacionu i vodovodnu mrežu, te da je Grad sve završio što se tiče njihove nadležnosti. Dačić kamen temeljac Dačić postavlja kamen temeljac u jeku kampanje za izbore 2017. godine; Foto: Lj. M.

Inače, početak radova na izgradnji zgrade u Ulici Jovana Jovanovića Zmaja u blizini prokupačke sportske hale najavljivana je još marta 2014. godine, ali je lider SPS-a i tada ministar spoljnih poslova Ivica Dačić postavio kamen temeljac u jeku predsedničke kampanje za izbore 2017. kada je podržao kandidata SNS Aleksandra Vučića.

Radovi na izgradnji zgrade za izbegla i raseljena lica u kojoj je 20 porodica trebalo da dobije stanove trebalo je da se završe za 9 meseci, a vrednost svih radova po projektu bila je 411.409 evra. zgrada za izbegla i raseljena lica Zgrada već zarasla u korov, nakon što je promenjen izvođač; Foto: Lj. M.

Međutim, tokom 2019. godine raskinut je ugovor sa izvođačem firmom GPD Banković iz Surdulice, a po završetku svih tenderskih procedura izabran je novi izvođač kome je rok za završetak produžen na novih 9 meseci.

Uz mnogo problema i odlaganja zgrada je konačno završena, ali je sada problem struja i od brzine obavljenog posla od strane EPS-a zavisiće i kada će stanari biti useljeni.

Vlasnici već poznati

Rešavanje stambenog zbrinjavanja izbeglica koje su napustile svoje kuće na prostoru bivše Jugoslavije od 1991. do 1995. godine, u nadležnosti je Komesarijata za izbeglice i migraciju.

Po ranije raspisanom konkursu Komesarijata komisija je odlučivala po prioritetima i nedvosmislenim kriterijumima i odabrala buduće vlasnike stanova u Prokuplju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • aleksa zunic

    19:13 // 16. 3. 2022.

    Za kampanju moze i bez tehickog prijema i bez upotrebne dozvole?

  • Milivoje

    21:56 // 14. 1. 2022.

    Struja stigla u novembru, a useljenje niko ne pominje... Ko ovde koga laže

  • M M

    10:57 // 3. 11. 2021.

    15 dana kažete?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: