Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:45, 22. 8. 2019.

| Društvo

Posle žalbi građana na bahato parkiranje policija apeluje na vozače da poštuju zakon

Autor:V. M. R. Izvor:Južne vesti
Parkiranje na stazi za slepe-Nade Tomić-Prijavi problem
Ništa im nije sveto; Foto: Prijavi problem/čitalac

U ulicama Niša u kojima su se pojedini građani žalili na bahato parkiranje, policija je od početka godine kaznila vozače u 70 slučajeva nepropisnog parkiranja. Reč je o ulicama Milojka Lešjanina, Nade Tomić, Katićevoj i Maksima Gorkog.

Pošto su preko aplikacije "Prijavi problem" građani ukazivali na nepropisno parkiranje, a da pojedini vozači svoja kola ostavljaju na stazama za slepe na trotoarima, zelenim površinama, sportskim terenima i ostalim mestima koja nisu za parkiranje, iz policije su kazali da svakodnevno kontrolišu čitav grad, pa tako i prijavljene lokacije.

Od početka godine, u ovim ulicama, policija je otkrila i sankcionisala 70 prekršaja nepropisnog parkiranja i zaustavljanja vozila, a sva nepropisno parkirana vozila su uklonjena – naveli su iz policije.

Za prekršaje nepropisnog parkiranja Zakonom o bezbednosti saobraćaja, upozoravaju, propisane su novčane kazne od 5.000 dinara, odnosno novčana kazna u rasponu od 10.000 do 20.000 dinara za pravna lica.

Apelujemo na vozače da ne parkiraju i zaustavljaju svoja vozila na mestima gde je to zabranjeno, jer time ugrožavaju bezbednost ostalih učesnika u saobraćaju, ometaju normalno odvijanje saobraćaja, kao i kretanje pešaka – navode iz policije.

Podsetimo, građani su poslali fotografije vozila parkiranih na stazi za slepe i slabovide ljude u Ulici Nade Tomić, u zaustavnoj traci u Milojka Lešjanina, na sportskom terenu u Maksima Gorkog, kao i na zelenim površinama oko Zone 2 i Katićevoj ulici kod zgrade Komunalne policije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Мали од Константина

    07:14 // 23. 8. 2019.

    На тротоару дуж Булевара Немањића има десетак паркираних аутомобила којима се са налепница види да им је истекла регистрација пре неколико година и који су добрано зарасли у коров - заузимају драгоцена места иако су по закону прописно паркирани.Лично мислим да је топосао po deifoltu за комуналну полицију - да бар делимично оправда своје постојање и не баш мала средства којима оптерећује друштво.

    • Idealista

      17:39 // 23. 8. 2019.

      Po zakonu auta koja si vidno zapustena ili im je istekla registracija, ne smeju biti parkirana na javna parking mesta.

      Sto dalje znaci, da Parking servis to moze da ukloni po zakonu.

  • Ouzo

    18:18 // 22. 8. 2019.

    Objavite spisak onih,koji su nepropisno parkirali u ulici Nade Tomic!Da li su to oni koji rade u toj ulici ili ostali!

  • Bruno

    16:05 // 22. 8. 2019.

    Od početka godine 70 kazni!? Pa u mojoj ulici, i to u delu gde ja živim to mogu da urade za manje od 2 h. Ja APELUJEM da policija samo sprovodi zakon.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: