Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:59, 30. 9. 2020.

| Društvo

Posmatranje seobe ptica za vikend u Nišu

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Vinogradska strnadica
Vinogradska strnadica; foto: Ivan Medenica

Evropski vikend posmatranja ptica tradicionalno se održava prvog vikenda u oktobru, a ljubitelji prirode i ovih životinja moći će da posmatraju seobu ptica i u Nišu, na Južnoj Moravi kod sela Čokot.

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije u saradnji sa Zavodom za zaštitu prirode, pridružio se ove godine akciji koja se održava u celoj Evropi, a među više od 10 lokacija u Srbiji gde će se posmatrati ptice, nalazi se i jedna na jugu zemlje - seoba ptica moći će da se posmatra u selu Čokot kod Niša.

Čuli ste da posmatranje ptica može biti zabavno i želite da što pre započnete ovu novu aktivnost u prirodi. Ovo je sjajna prilika da izađete u prirodu i posmatrate čudesnu seobu ptica. Učešće na izletima u okviru Evrioskog vikenda posmatranja ptica će vam pomoći da steknete osnovna znanja o ovoj zanimljivoj aktivnosti u prirodi - proučuju iz Društva za zaštitu ptica.

Izleti su besplatni, ali zbog trenutne situacije izazvane virusom korona neće biti organizovanog prevoza na izlete. Na niškom izletu radiće se i prstenovanje ptica, pa će svi posetioci moći na delu da vide Ivana Medenicu iz Zavoda za zaštitu prirode.

Prijava za učešće je na ovom linku, a nakon prijave, organizatori će kontaktirati kandidate i tom prilikom dobiće sve informacije u vezi sa izabranim izletom.

Izlet i posmatranje ptica u selu Čokot kod Niša održaće se u subotu, 3. oktobra.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mika

    05:08 // 1. 10. 2020.

    VISE ovakvih inicijativa i vesti, molim vas!

  • direktno iz Vojnegovac

    18:14 // 30. 9. 2020.

    cool

  • Mara

    10:22 // 30. 9. 2020.

    lepO

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: