Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:52, 7. 7. 2017.

| Društvo

Pošta u Durlanu otvorena za građane tek po sređivanju enterijera

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Pošta u Durlanu
Nepoznat datum ponovnog otvaranja; Foto: JV

Iako je trebalo da posle renoviranja zgrade bude otvorena sredinom marta, Pošta u Knjaževačkoj ulici još ne radi. I dok stanovnici ovog dela Niša negoduju jer Pošte nema već 7 meseci, iz ovog preduzeća nisu precizirali kada će poslovnica u Durlanu biti ponovo otvorena.

Uprkos tome što su njena vrata zatvorena od 10. decembra, nema informacija do kada će situacija biti takva. Durlanci su, kažu, nezadovoljni što još ne mogu da koriste usluge Pošte na ovoj lokaciji. 

Stanovnici ovog dela grada već 7 meseci nemaju Poštu, te za slanje i primanje paketa moraju do centra grada, eventualno Pošte kod Železničke stanice. Prema najavama pred samo renoviranje trebalo je da ne radi samo 3 meseca, sada se spekuliše da možda neće proraditi do kraja godine - navodi čitalac.

Mada su radovi na zgradi naizgled bili gotovi još pre nekoliko meseci, iz Pošte Srbije, odakle mesecima nije bilo nikakvog odgovora na pitanja vezana za ovu poslovnicu, sada su odgovorili da je otvaranje planirano čim budu finalizirani poslovi oko uređenja enterijera.

Obezbeđivanje adekvatnog nameštaja za tehnološke procese, pratećeg mobilijara, i druge neophodne opreme. Očekujemo da će to biti u najkraćem mogućem roku - naveli su iz Pošte.

Najbliži šalteri Pošte za stanovnike Durlana su i dalje u zgradi Opštine Pantelej i otvoreni su radnim danima od 7:30 do 15:30.


Pokušaće da postave rampu za osobe sa invaliditetom 

S obzirom na to da i posle renoviranja ulaza, stepeništa i rukohvata, na Pošti nije bilo rampe za osobe sa invaliditetom, stanovnici Durlana su prigovarali i zbog nedostupnosti ove poslovnice svim komšijama. Ipak, iz Pošte su sada kazali da će pokušati da naprave rampu.

Kada je u pitanju postavljanje rampe, Pošta Srbije će u narednom periodu pokušati da pronađe način da izađe u susret molbama svojih mnogobrojnih korisnika - naveli su iz ovog preduzeća.

Podsetimo, Srbija je 2009. godine usvojila Zakon o potvrđivanju konvencije o pravima osoba sa invaliditetom koji je obavezuje da će "preduzeti odgovarajuće mere da osobama sa invaliditetom obezbede pristup, ravnopravno sa drugima, fizičkom okruženju, prevozu, informacijama i komunikacijama, uključujući informacione i komunikacione tehnologije i sisteme, kao i drugim pogodnostima i uslugama koje su otvorene odnosno koje stoje na raspolaganju javnosti, kako u urbanim tako i u ruralnim sredinama".

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Onaj

    03:44 // 9. 7. 2017.

    Bila bi veća vest da su je završili u roku. Ovako, ništa čudno.

  • Aperkat

    18:12 // 8. 7. 2017.

    Skadar na Durlanu!

  • Durlan

    12:40 // 7. 7. 2017.

    Ali POKUSACE da postave rampu....kao da je nuklearni reaktor...

    • Verko

      17:59 // 7. 7. 2017.

      Zamisli da stvarno treba da postave nuklearni reaktor!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: