Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:28, 2. 7. 2021.

| Društvo

Poštar otišao na Aljasku, pa nastala dodatna pometnja u Pasi Poljani zbog brojeva kuća

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
pasi-poljana2-kuce-foto-tr
Naselje sa puno kuća koje nemaju broj; foto: T. R.

Parkira se motorom, pritisne sirenu i čita glasno prezimena onih kojima treba da dostavi poštu - građani kažu da se, između ostalog, tako snalazi novi poštar u Pasi Poljani, naselju u kome fale brojevi kuća. Poštar koji je dobro poznavao naselje otišao je na Aljasku, pa kažu da mnogi ovog meseca nisu dobili račune.

Kamate na neplaćene račune im, kažu stanovnici Pasi Poljane, niko neće oprostiti. Sem toga, pitaju šta da rade ako nekom ne stigne upozorenje od izvršitelja. pasi-poljana-kuce-foto-tr Pometnja u Pasi Poljani zbog brojeva kuća; foto: T. R.

Nama nije doneo račune i kartice iz banaka koji su trebali da nam stignu. Ne dao Bog da nekome ne odnese recimo upozorenje od izvršitelja. Slobodno zovite i ostavljajte pritužbe Pošti kod železničke - poručuje komšijama jedan od žitelja na Fejsbuku.

Dalje opisuju da se novi poštar snalazi i tako što ostavi poštu kod onih koje pronađe, pa oni dele dalje.

Prethodni poštar odlično zna posao i upoznao je naselje, tako da nismo imali problema. Jedino je nastajao haos kad ode na odmor ili bolovanje. Novi nas ne poznaje i čovek ne zna šta gde da odnese, pa ostavi kod nekog kog nađe da deli dalje - kaže jedan građanin.

pasi-poljana3-kuce-foto-tr Teško neki dolaze do računa i pošte; foto: T. R.Neki od žitelja kod kojih novi poštar ostavlja poštu da dele dalje šale se i poručuju mu da odvoji deo plate za njih, dok neki pozivaju nadležne da što pre reše problem ulica u ličnim dokumentima, zbog kojeg ova zbrka, kažu, i nastaje.

Taj problem znači da u nekim domaćinstvima ukućani koji žive u istoj kući imaju različite adrese u ličnim kartama - nekima stoji samo “Pasi Poljana b.b.”, nekima i naziv ulice, a nekima i broj za koji nisu ni znali da postoji, što dodatno, kažu meštani, zbunjuje svakog novog poštara koji ovde počne da radi.

Inače, iz Republičkog geodetskog zavoda ranije su situaciju u Pasi Poljani opisali kao specifičnu i kazali da su se zakoni koji se tiču adresa i brojeva kuća dosta menjali i da ne znaju šta se konkretno desilo u ovom naselju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Petarle

    22:05 // 5. 7. 2021.

    Nije to samo u Nisu,svuda je tako,posta je uzas od firme jer nemaju dovoljno radnika za teren,pa kad jedan ode,tad nastane haos,jer drugi koji ne znaju taj teren ne mogu da se snadju,koliko vidim sve drzavne firme su u nekom tranzitu,stalno se menjaju direktori,sefovi,propisi,tako da narod placa cenu te tranzicije koja traje decenijama u nasoj zemlji

  • Fantom 018

    23:18 // 3. 7. 2021.

    I mi tako u Komren imasmo muku sa novog postara,dok se covek opravi,sad je dobar.Stanko postar bese dobar isto i kad on ode nastade haos,bese prvo jedan zamajani nije mi dostavio poziv za vezbu,bese muka dok se novi postar opravi posle ovog prvog :)

    • Stanko

      11:33 // 9. 7. 2021.

      Ja Sam postar koji je radio 30 godina ,od toga najveci deo u Komrenu.Pokrivao Sam 5 naselja.D.Komren,G.Komren,Hum ,Rujniku I Leskovik.Samo to je bilo mnogo za jednog dostavljaca,a pored toga kada se neko ne pojavi na posao,morao Sam da preuzmem Jos koji drugi reon,nema rezervnog postar.Iovako je Velika vecina nosila Po dva rejona.Tako Sam pore mog posla dobio naredjenje da u istom danu iGabrovac.

  • Službenica Ceca

    08:32 // 3. 7. 2021.

    Pa šta ako je poštar otišao na Aljasku.
    Sekretar skupštine opštine Pantelej gospođa Stanković otišla na more i takav je sada MIR I HARMONIJA u opštini da je milina dolaziti na posao.
    Nema intriga,nema "pljuvanja",tračeva.
    Kada bi dotična mogla da ima godišnji recimo par godina.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: