Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:10, 3. 3. 2022.

| Društvo

Poštari obustavili rad u više gradova, u Nišu bez ohrabrenja za taj korak

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
postar
Obustava rada; foto: A. K.

U desetak gradova u Srbiji poštari su obustavili rad jer im nisu ispunjeni zahtevi sa prošlonedeljnih protesta, među kojima je i povećanje plate, pa kažu da neće raditi dok im se neko od poslodavaca ne obrati. Iako i u Nišu vlada nezadovoljstvo, poverenik sindikata "Sloga" iz tog grada Bratislav Ilić kaže da poštari normalno rade i da im je potrebno ohrabrenje da bi se priključili kolegama iz drugih krajeva.

Nezadovoljni radnici Javnog preduzeća "Pošta Srbije" od danas su u obustavi rada, a predsednik sindikata "Sloga" Stefan Mitrović kao razlog navodi to što poslodavac i osnivač Vlada Republike Srbije nisu ispunili zahteve sa protesta koji je održan prošle nedelje u Beogradu.

Radnici su tražili povećanje svojih plata za najmanje 17 odsto, počev od februara, isplatu solidarne pomoći za najugroženije, isplatu jednokratne pomoći za sve zaposlene, bolje uslove rada i stalno zaposlenje onima koji dve i više godina rade po ugovoru na privremeno povremenim poslovima. Kako do realizacije zahteva nije došlo, niti se razmatralo o njima, nezadovoljni radnici "Pošte" su stupili u obustavu rada, svako u svojoj radnoj jedinici sa početkom svog radnog vremena - navodi Mitrović.

Dodaje da su zaposlenima 12 meseci obećavali bajke, a da na kraju ništa nisu ispunili. Obustavi rada kaže da su se priključili poštari iz Požarevca, Zrenjanina, Pančeva, Opova, Užica, Gornjeg Milanovca, dela Beograda, Vrnjačke Banje. Od južnjaka navodi da je taj potez podržao samo jedan Vranjanac, dok je najveći grad ostao po strani. pošta Bez obustave rada u Nišu; foto: T. R.

Izgleda da Niš nije odregaovao na ovu našu akciju, iako je najavljena nedelju dana unapred. Obustava će biti do trenutka dok se ne obrati neko iz poslovodstva, koji je legitiman da pregovara, i dok ne da neki pisani garant da će u razumnom roku ispuniti naše zahteve - ističe Mitrović.

To potvrđuje i poverenik niškog sindikata "Sloga" Bratislav Ilić, ali kaže i da poštari u tom gradu nisu zadovoljni uslovima u kojima rade.

Postoji nezadovoljstvo i u Nišu, samo je pitanje da li će smeti da uđu u obustavu rada ili neće, treba da se ohrabre ljudi malo. Za sada nema informacija da je neko obustavio rad - navodi Ilić.

Inače, nezadovoljstvo poštara traje već duže vreme, a poslednji protest je održan 23. februara ispred glavne poslovnice u Takovskoj 2, u Beogradu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Симке

    21:29 // 4. 3. 2022.

    Ниш има поштаре? Пантелеј можда? Пре ћете Деда мраза да видите него поштара.

  • Poltron

    12:51 // 4. 3. 2022.

    A Djordjević direktor pošte i najveći radnik vodovoda dal će on da digne glas ili će ćuti kao.... Gde sme sad da talasa biće najuren odma...

  • Limun

    07:31 // 4. 3. 2022.

    Svaka ti je na mestu Torpedo. Da dodam da je medijska zatucanost i zatupljenost Nišlija očigledna i još više zastupljenija od kada su svevidečeg picoustog nakačili na Ambasador.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: