Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:32, 29. 7. 2018.

| Društvo

Postavljaju se letnjikovci i sređuju dečija igrališta na Panteleju

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
farbanje mobilijara
Neki mobilijar su samo prefarbali, a negde će on biti zamenjen novim; foto: JV

Farbanje i sređivanje mobilijara na dečijim igralištima počelo je prošle nedelje na Somborskom bulevaru i u Donjoj Vrežini, a prema najavama predsednika Opštine Pantelej Bratimira Vasiljevića to će se raditi na 20 lokacija na gradskom i seoskom području, gde se postavljaju i venjaci.

Omladinci iz Kancelarije za mlade u Panteleju prefarbali su klackalice, ljuljaške i tobogane, a kako kaže Miloš Potić, plan je da urade i sitne popravke, te će zameniti polomljene klupe na igralištima. Somborski-bulevar-sredjivanje-parka5;-foto;-JV Postavljeni letnjikovci i sređen mobilijar na Somborskom bulevaru; foto: JV

Počeli su u Ulici Koče Kapetana na Somborskom bulevaru, kao i u Zorana Radosavljevića Čupe u Donjoj Vrežini, a na spisku je još 18 lokacija u gradu i na selu.

Imamo Ardijsku ulicu, portu crkvenu, Vinik, Donji i Gornji Matejevac, Knez Selo, Gornju Vrežinu, Pasjaču, to je planirano ove godine da se uradi. Dogodine ćemo ostala sela da pokrijemo i ostatak na gradskoj teritoriji gde imamo mnogo prostora i gde roditelji traže da se postave, a mi nažalost nemamo više sredstava od ovoga što smo ove godine namenili - kaže Vasiljević.

Na pomenutim lokacijama će se mobilijar “doterati”, a postaviće se i neki novi tamo gde je potrebno, najavljuje Vasiljević, a u svakom parku dodaće i letnjikovce, da bi roditelji koji odlaze sa decom u park mogli da odmore. Donja-Vrezina-sredjivanje-parka2;-foto:-JV Mobilijar se sređuje i u Donjoj Vrežini; foto: JV

Vasiljević je naveo i da je mnogo mobilijara koji su postavljeni ranije polomljeno i uništeno, te će u nekim parkovima morati da se postavljaju kamere.

Ja stvarno ne mogu da razumem da nekome treba da se iživljava nad mrtvim stvarima, da pokazuje snagu ili šta već, nije mi jasno, ali još jednom pozivam i roditelje i apelujem i molim, nemamo mi sredstava da to saniramo na mesec dana ili dva meseca, jedva skupimo iz budžeta da i ovo uradimo što smo planirali, a ako ovako nastavimo da lomimo i da upropašćavamo. Moraćemo negde i kamerama da pokrivamo, pa će neko morati i da plati za ovo što se dešava - naveo je Vasiljević.

Iz budžeta opštine je izdvojeno 30 miliona dinara, kaže Vasiljević, a pored parkova taj novac treba da bude potrošen i na 6 rampi za invalide, za atarske puteve, kao i za dvadesetak podzemnih kontejnera.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • zarko filipovic

    10:28 // 30. 7. 2018.

    Naselje od 40 000 ljudi a oni postaviki dve klupe i jednu klackalicu !!! Napredno !!!

  • Nikola Simic

    23:10 // 29. 7. 2018.

    Prvo nek dodju da pokose travu uraslu oko zgrada i smece po Durlanu kraj Knjazevacke pa onda mogu nesto i da postave za decu!

  • B. Stojanović

    17:42 // 29. 7. 2018.

    Ova GO Pantelej je stvarno neviđeni cirkus. Opština bez svrhe i ovlašćenja troši ogroman deo gradskog budžeta - GASITE OPŠTINE !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: