Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:21, 25. 8. 2022.

| Društvo

Postavljen novi rekord na Roštiljijadi, napravljena pljeskavica teška 67,2 kilograma

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
20220825_200202
Pljeskvaica teža 200 grama od prošlogodišnje; foto: M. M.

Predrag Lazarević, Ljubiša Đorđević i Ivica Zdravković uspeli su večeras da na Roštiljijadi postave novi rekord, pošto su napravili pljeskavicu tešku 67,2 kilograma i tako za 200 grama nadmašili prošlogodišnji rekord.

Za razliku od prethodnih godina umesto Stefana Cvetkovića u timu koji oborio Ginisov rekord našao se Ivica Zdravković, a to nije bila jedina promena, pošto je pljeskavica pravljena u dvorištu Šop-Đokićeve kuće. 20220825_194750 Žiri priznao rekord; foto: M. M.

Debljina pljeskavice nakon pečenja, koje je trajalo oko sat i po vremena, bila je 2,4 centimetara, dok je širina bila 171, a Predrag Lazarević ponosan je na još jedan rekord.

Ovo je sedmi put da obaramo rekord. Svake godine uvećavamo rekord, sada je to bilo za 200 grama. Prošle godine smo u okretanju imali malo probelma, ali je ove godine meso bilo bolje i to je svakako uticalo da ne bude većih problema - rekao je Lazarevića.

Celokupna prirema i pečenje protekli su pod nadzorom stručnog žirija koji su činili profesor gastronomije Momčilo Conić, profesor kuvarstva Vitomir Nikolić i Igor Banjac ipsred Turističke organizacije. 20220825_193729 Pljeskavica gotova za oko sat i po vremena; foto: M. M.

Pljeskavica nije pukla što je jedna od bitnih stavki. Sve je u skladu sa propisima, tako da možemo da konstatujemo da je oboren novi rekord - kaže Conić.

Nakon što je žiri dao završnu reč i potvrdio da je oboren rekord, pljeskavica je isečena i podeljena okupljenim građanima koji su pratili obaranje rekorda tokom celokupne ppripreme i pečenja.

Najuspešnim takmičarima koji su se u toku dana nadmetali za nagradu ”Dragi Bure” uručeni su pehari i nagrade, a ceo događaj uveličao je trubački orkestar Elvisa Bajramovića, ovogodišnjeg pobednika u Guči. 20220825_185243 Meso bilo kvalitenije nego prošle godine; foto: M. M.

Podsetimo, Roštiljijada je počela u ponedeljak koncertom Jelena Karleuše, a biće završena u nedelju, 29. avgusta. Pored postavljanja rekorda, publika će večeras moći da čuje i vidi nastup grupe ”Riblja čorba”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Срба

    09:20 // 27. 8. 2022.

    Izedeli gu Mesko celu?

  • PA TO JE NEŠTO KO NJUTN U KEMBRIČ ŠTO JE RADEO

    16:13 // 26. 8. 2022.

    ZATO JE TATKO SLAO SINA U KEMBRIČ I AFUSALI DA POVATA CAKE OKOLO PLJESKAVICE I LOJZE KAD SE BERE I TAKOOO...

  • Bata Petrovic, dipl.ing.

    14:49 // 26. 8. 2022.

    Južnnjačke extra budalaštine.
    Mesko- ceremonial Majstor svih gluposti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: