Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:56, 19. 9. 2012.

| Društvo

Postavljene kamere u zgradi Opštine Kuršumlija

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
kursumlija,-opstina.jpg

U zgradi kuršumlijske opštine, u hodniku i uslužnom centru postavljane su kamere, koje prate rad službenika!

Iako to nije ništa neuobičajno, zanimljivo je da se na ideju o kamerama došlo, kako bi se sprečilo šetkanje zaposlenih i njihovo stalno odsustvo sa radnog mesta.

U lokalnoj samoupravi kažu da su bili primorani na ovaj korak, jer zaposleni često koriste i više od sat za pauze, ne dolaze na vreme i odlaze ranije sa posla.

- Sada moraju da sede na svojim mestima do 15 sati i da koriste pauzu koja je predviđena, a ne da se jurimo sa njima po gradu, prodavnicama i kancelarijama. U planu je da obezbedimo i portira, koji bi uveo red i smanjio gužve u hodnicima - kažu nadležni u kuršumlijskoj opštini.

Oni dodaju da će se svaki zaposleni kažnjavati ukoliko ne poštuje pravila rada u ovoj ustanovi, a da će na meti biti i šefovi službi, koji gledaju kroz prste zaposlenima i dozvoljavaju im da često odsustvuju.

Zaposleni su sa negodovanjem prihvatili kamere u kancelarijama, a mnogi tvrde da je bolje bilo da se one postave u centru grada.

- U samom centru grada u parku vandali su nedavno odvalili bistu pesnika Milutina Uskokovića. Klupa u parku odavno nema, a ni korpi za otpatke koje su takođe skoro postavljene. I umesto da se tamo postave kamere i spreči unioštavanje društvene imovine, one se postavljaju u kancelarijama - komentariše Kuršumličanin novotarije u opštinskoj zgradi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragisa Popadic

    12:28 // 20. 9. 2012.

    Treba ih uposliti ili smanjiti broja zaposlenih, kako bi svi radili i ne bi imali vremena da izlaze i da se setkaju dok ne zavrse poso. Ovako javasluk ce se nastaviti po kancelarijama (doduse i sad tamo ima javasluka, ali ovako bice jos veci),

  • duca

    18:49 // 19. 9. 2012.

    bravo Vidicu legendo, ovo smo cekali godinama, pa da se bre vec jednom uvede red u opstinu, da se iskoreni onaj nerad i javasluk...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: