Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:40, 23. 7. 2012.

| Društvo

Postavljeni kontejneri kod Oficirskog doma

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
kontejneri oficirski dom
Postavljeni kontejneri

Dva kontejnera za PET ambalažu postavljena su ispred Oficirskog doma gde je u proteklom periodu gomilana velika količina smeća.

Kontejnere će radnici Javno komunalnog preduzeća “Gorica” isključivo puniti plastičnom ambalažom, dok će se ostalo smeće, prema rečima izvršnog direktora Slobodana Đorđevića, kao i do sada odvoziti.

- Tražio sam 4 kontejnera od JKP “Medijane”, a postavljena su dva. Ako budu povećali biće još bolje. Ja sam tražio i veliki kontejner kakvi postoje na Novom groblju, ali postavljeni su ovi. Ne znam samo, zašto su ti kontejneri postavljeni posle 15 dana od mog predloga nadležnima u “Medijani” - upitao je Đorđević.

Prema raspodeli nadležnosti kontejnere će prazniti radnici JKP “Medijane”, ali kako kažu u ovom preduzeću za par nedelja tu će biti raznog smeća, a ne samo plastične ambalaže. kontejneri

- Naše ekipe imaju određenu dinamiku kada se to prazni, imamo 300 kontejnera i “pomoć” sakupljača sekundarnih sirovina. Oni obijaju kontejnere, razvaljuju katance, odnose plastiku, a nama ostavljaju ostalo smeće – kaže direktor JKP “Medijana” Bratislav Vučković.

I u jednom i u drugom preduzeću iznose svoje viđenje problema.

U “Gorici” kažu da su oni i svoje radno vreme prilagodili letnjem čišćenju keja i naglašavaju da najveći problem predstavljaju trafike u centru koje mladima prodaju alkohol do ranih jutarnjih sati.

Nakon njih, kako kažu u “Gorici” na zelenim površinama ostaje ogroman broj plastičnih flaša i ostalog smeća koji je teško očistiti.

Ono što muči “Medijanu” jeste nadležnost. Prema rečima direktora Vučkovića neophodno je da jedna firma u gradu odnosi smeće i kako kaže, neophodno je uređenje te oblasti i raspodela nadležnosti.

Zabrana rešava problem?

I u Komunalnoj policiji se slažu da veliki problem predstavlja prodaja alkohola mladima do ranih jutarnjih sati.

Naime, prilikom zajedničkog obilaska deponije kod Oficirskog doma Komunalni policajci ukazali su novinaru Južnih vesti na problem prodaje alkohola mladima.

Na to pažnju skreću i u Javno komunalnom preduzeću “Gorica” koji i pored svih napora vrlo teško uspevaju da održe niški kej čistim.

U Beogradu je još u februaru 2011. doneta odluka kojom se  prodavnicama, samouslugama, diskontima, robnim kućama, specijalizovanim prodavnicama za prodaju štampe i duvana, kioscima, trgovinskim centrima i benzinskim stanicama zabranjuje prodaja alkoholnih pića u periodu od 22 sata do 6 sati izjutra.

Za sve koji ne poštuju ovu zabranu predviđena je kazna od 20.000 dinara, a proveru vrše Komunalna policija i Komunalna insopekcija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Стеван

    19:23 // 23. 7. 2012.

    Лепа вест,све је то одлично,али што у мојој улици фале 2 таква контејнера,то ништа. Дошли људи и однели. Погледајте,види се да су оба доста коришћења,и налепница на њему избледела,а овај други је наопачке постављен. Одлично је то,и треба ту да се поставе,али требају и нама.

  • Mika

    18:06 // 23. 7. 2012.

    Ovo je totalna budalastina! Postavljanje ovih kanti predstavlja otvoreni poziv da stoka i dalje baca djubre u sred centra grada! Stavite znak o zabrani bacanja smeca, uvedite zestoke novcane kazne, i neka beskorisna policija posalje patrole da redovno patroliraju u toku noci i dana, pa ce se malo ko usuditi da nastavi sa ovakvim nekulturnim ponasanjem. Kad udarite bagru po dzepu, za dva minuta ce poceti da se ponasa normalno. Ovo je sramota za grad sta se u centru dozvoljava!

  • Luka Laban

    17:33 // 23. 7. 2012.

    Postavite i osvezivace,da ne mirisemo mokracu !!!

    • ;-)))

      19:01 // 23. 7. 2012.

      Mislim da bi bolji rezultat dao pravi zakon, kao i nadležni koji bi ga primenjivali.
      Nigde u Evropi se ne urinira pored puta, a kod nas se uredno susrećemo sa tim problemom jer ovde za to nema kazne. Kada budemo imali pristojne kazne za jedan bačen papiric, kao i za one koji se olakšavaju pored puta da čim ga prijavi drugi ucesnik u saobracaju biva sankcionisan imaćemo lepše okruženje.
      Ovde pored gradske odluke o držanju životinja sakupljači sekundarnih sirovina neometano krstare gradom. Lom koji ostaje i raznosi se ulicama, kao i "miris" ne dodiruju nadležne i ne primećujem da pokušavaju da ih makar disciplinuju da počiste nered koji naprave konji. Dok odgovorni ne počnu da dobijaju raskide ugovora o radu zbog nečinjenja živećemo u ovako lepom, čistom i mirišljavom gradu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: