Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:54, 14. 9. 2010.

| Društvo

Pošten pronalazač

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
Ivica Jović, taksista iz Prokuplja

PROKUPLJE – Ivica Jović (38) taksista iz Prokuplja, pronašao je novčanik u kojem je bilo 5. 000 evra na zadnjem sedištu svog taksija i vratio ga vlasniku. Jović nije uzeo ni nagradu od 100 evra koju mu je ponudio vlasnik para.

On kaže kaže da se ne kaje zbog svog postupka iako je danas svaki dinar dragocen i da je hteo mogao je da postupi i drugačije.

- Ni jednog trenutka mi nije palo na pamet da uzmem novac koji je bio u novčaniku, čak ga nisam ni otvorio, već je to uradio vlasnik kada sam mu ga vratio - priča Jović, objašnjavajući da su ga toga jutra iz taksi stanice zvali i rekli da ga mušterija čeka u centru. Vozio ga je po gradu, više od pola sata.

- On je izlazio na nekoliko mesta u gradu i ja sam ga sve vreme čekao. Nakon toga odvezao sam ga na željeno mesto, platio mi je pošteno i ja sam krenuo ka polaznoj stanici. Nisam se okretao pozadi i u tom trenutku nisam ni video izgubljeni novčanik na zadnjem sedištu - objašnjava Jović.

Na sreću, u međuvremenu nije imao drugu vožnju. Parkirao je auto i sa kolegom otišao na piće kako bi skratili vreme do sledeće vožnje. Novčanik je još bio u kolima. Kada je stigao poziv za novu vožnju, slučajno je pogledao na zadnje sedište i video novčanik. Sklonio ga je i sačekao da se završi vožnja, pa je pozvao vlasnika taksi firme za koju radi.

- Desetak minuta kasnije, mušterija i direktor su kolima došli do mene, ja sam izvadio novčanik i predao ga vlasniku. Ne mogu vam opistai tu nevericu i sreću na njegovom licu kada je izbrojao novčanice koje su bile u evrima i shvatio da ništa ne fali - priča Jović

Ovo nije prvi slučaj, kako nam kaže Jović da ljudi zaborave stvari vozeći se taksijem. Često pronalazi mobilne telefone, kreditne kartice, razna dokumenta, tašne. Uvek je sve vraćao, naglašavajući da mu nije žao, jer mu je savest čista a posao koji radi, radi časno i pošteno pa svakog mušteriju uvek može pogledati u oči.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan

    19:20 // 15. 9. 2010.

    Svaka cast!!! Pozdrav iz Sapca!

  • Milos Djordjevic

    14:53 // 15. 9. 2010.

    Skidam kapu gospodinu! Danas su ljdui nazalost uglavnom pohlepni, tako da je ovaj primer svetla tacka koja govori da nam se drustvo mozda ipak menja na bolje!

  • Katarina Veselinovic

    12:40 // 15. 9. 2010.

    Lepo je cuti da jos uvek postoji bar neko dobar i posten!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: