Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:39, 9. 11. 2012.

| Društvo

Potpisan aneks ugovora sa Italnisom

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
akva-park1.jpg

Predstavnici Grada i kompanije Italnis potpisali su aneks kojim se omogućuje Italnis grupi da zaključi ugovor sa Direkcijom za izgradnju grada i reguliše svoje obaveze. 

Južnim vestima je još u prepodnevnim satima potvrđeno i u kompaniji Italnis i u Direkciji za izgradnju grada da je za danas zakazano potpisivanje aneksa kojim bi se ispunile određene zakonske regulative. Potpisivanje ovog aneksa ugovora omogućava i potpisivanje ugovora o izgradnji Akva parka.

Zakonske regulative se odnose na probijanje roka od nedelju dana koji je predstavnicima italijanske kompanije usmenim putem omogućio gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Perišić je naglasio da je ovim potpisivanjem aneksa ugovora Italnis grupi pružena još jedna šansa.

Potpisan je aneks ugovora koji omogućuje Italnis grupi da zaključi ugovor sa Direkcijom oko izmirenja svojih obaveza, pri čemu smo ostavili mogućnost da sve svoje obaveze plate odjednom, 25 miliona, ili na rate - 37 miliona dinara - rekao je Perišić.

Gradonačelnik Niša je rekao da su nakon potpisivanja aneksa ugovora predstavnici Italnisa otišli u Direkciju za izgradnju grada, gde su ih, prema rečima portparola Direkcije Dragana Videnovića i očekivali.  

Bojan Stanisavljević direktor Italnisa kaže da više uslovljavanja od strane grada nema i da nakon ovog aneksa sledi potpisivanje ugovora o izgradnji Akva parka.

Jedan od problema koji je Stanisavljević navodio i novinarima Južnih vesti jeste i opstrukcija pojedinih uprava i gradskih institucija. Gradonačelnik Perišić je naglasio da toga neće biti, a ako se desi očekuje da ga Italnis o tome obavesti.

On je zaključio da će Grad imati "nultu toleranciju" ukoliko se ugovor ne ispoštuje, što drugim rečima znači da će uslediti raskid ugovora. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Milos

    10:15 // 14. 11. 2012.

    Nadam se da ce sve biti u redu i da investitor to nece razvlaciti sa gradnjom u narednih ne znam ni ja koliko godina, praveci sve malo po palo. To je i najgori scenario

    • Bojkin

      10:23 // 26. 11. 2012.

      Slazem se u potpunosti.

  • aleksa

    10:13 // 13. 11. 2012.

    Ne mogu da se nacudim zasto sve ovo tako sporo ide, kad ova investicija ima zagarantovan uspeh. Samo od Nisa, cele juzne Srbije, i na raskrsnici dva koridora, N. Banja ima najveci potencijal za dalji razvoj.

  • Milijan

    10:09 // 13. 11. 2012.

    Ajde da vidimo i ovo cudo. Evo vidite nekoliko linkova kako bi to trebalo da izgleda.
    http://www.b92.net/putovanja/destinacije/evropa.php?yyyy=2009&mm=07&dd=09&nav_category=821&nav_id=370294
    http://www.youtube.com/user/PRTerme

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: