Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:18, 17. 10. 2011.

| Društvo

Potpisan sporazum o Centru za vanredne situacije

Autor:Izvor:Medijski istraživački centar
dacic sojgu
foto: MIC

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić i ruski ministar za vanredne situacije Sergej Šojgu potpisali su u Nišu dokumenta kojima je omogućeno formiranje Regionalnog srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu.

Oni su potpisali Plan o zajedničkoj akciji za razmeštanje Humanitarnog centra u Nišu i Protokol o prenosu i korišćenju ruskog dela materijalnih sredstava za taj centar, prenosi Medijski istraživački centar.

- U narednih nekoliko meseci završićemo sve formalnosti i Humanitarni centar u Nišu biće otvoren - rekao je Dačić.

Šojgu je ocenio da će Centar biti potreban ne samo Balkanu, već i celoj Evropi i da će biti dodatak sistemu delovanja u vanrednim situacijama u EU.

- Uz pomoć ovog Centra reagovanje u vanrednim situacijama će biti efikasnije u Evropi - rekao je Šojgu.

Dačić i Šojgu su u oktobru 2009. godine potpisali sporazum o formiranju zajedničkog centra za reagovanje u vanrednim situacijama u Nišu.

Centar, koji treba da preraste u regionalni, biće zadužen za reagovanje u prirodnim katastrofama kao što su šumski požari, a imao bi i jedinicu za razminiranje.
Vojna baza-izmišljotina

U Nišu neće biti smeštene ni vojne ni policijske formacije, rekli su ministri Dačić i Šojgu i priče o nastanku vojne baze u Nišu nazvali izmišljotinom.

- Šojgu i ja ne radimo ništa tajno. Ovaj humanitarni centar jeste deo evropskog mehanizma i delovanja u vanrednim situacijama - rekao je Dačić, navodeći da će tu biti smeštene isključivo one formacije koje služe za pomoć ljudima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: