Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:44, 16. 6. 2020.

| Društvo

Potpisan ugovor sa izvođačem i najavljen početak izgradnje vrtića u Novom Selu

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
stara škola Novo Selo
Ovde bi za 6 meseci trebalo da bude izgrađen novi vrtić; foto: JV

Više od godinu dana od najave da će niško naselje 9. maj dobiti vrtić, ali i nakon probijenih rokova, ugovor sa izvođačem konačno je potpisan i gradonačelnik Niša Darko Bulatović najavljuje da sutra počinje izgradnja obdaništa na prostoru stare škole. U novom vrtiću biće mesta za oko 120 dece, a Bulatović kaže da će radovi biti završeni do kraja godine.

Aprila prošle godine najavljena je izgradnja novog vrtića u Nišu, u Novom Selu gde je nekada bila škola i u kojoj je 25 godina živela izbeglička porodica. Plan je bio i da se do kraja 2019. završe grubi radovi, a da ove godine mališani dobiju sobe u novom vrtiću. ugovor Bulatović kaže da su mnogo učinili da se smanji lista čekanja, ali nijedan vrtić zapravo još nije završen; foto: JV

Ipak, ugovor sa izvođačem, preduzećem Crna Trava iz Leskovca, tek danas je potpisan, 5 dana pred izbore.

Gradonačelnik Bulatović je najavio da izgradnja počinje sutra i da će kada vrtić bude izgrađen jedno od najvećih naselja u Nišu, u kome nema obdaništa, konačno dobiti mesto za čuvanje mališana.

Sada se stvaraju uslovi da deca sa teritorije ovog dela našeg grada, da će u roku od 6 meseci, koliko su radovi predviđeni da traju, imati uslove koje decenijama čekaju - rekao je Bulatović.

Svetlana Mitić Mitićeva se 5 dana pred izbore zahvaljuje gradonačelniku; foto: JV Direktorka Predškolske ustanove "Pčelica" Svetlana Mitić kaže da će oko 120 mesta biti u novom vrtiću i da će to dodatno smanjiti listu čekanja.

Iako niko nije govorio o tome zašto izgradnja nije počela ranije kada je i najavljeno, već kreće sada, samo par dana pred izbore, Mitićeva se prisutnima obratila u predizbornom tonu i pohvalila gradonačelnika.

Došlo je vreme da se javno zahvalim i gradonačelniku i svima koji rade sa nama, jer je gradonačelnik za svo ovo vreme zaista puno, puno toga uradio za predškolstvo u našem gradu, za decu i za roditelje i za Predškolsku ustanovu "Pčelica". Otvaranjem ovog vrtića mi ćemo smanjiti listu čekanja, relaksiraćemo broj dece u vrtićima u gradu, pre svega u vrtiću "Maslačak", i na taj način ćemo naravno velikom broju dece, od 110 do 120 mališana, omogućiti da dobije pravo na vaspitanje i obrazovanje - rekla je Mitićeva u svom obraćanju.

I gradonačelnik se pohvalio doprinosom Grada da se smanji lista čekanja u vrtićima, iako situacija na terenu pokazuje da nijedan od najavljenih vrtića još nije završen. potpisivanje ugovora za vrtic Ugovor sa izvođačem tek danas potpisan; foto: JV

Ovo je još jedan doprinos Grada prevazilaženju situacije koju imamo kada je u pitanju Predškolska ustanova "Pčelica" i liste čekanja koje su postojale i da sve više i više imamo rezultata u toj oblasti - navodi Bulatović.

A rezultati pokazuju da najavljenih 500 novih mesta u vrtićima još nema, što je potvrdio i sam Bulatović, jer onaj Brzom Brodu, čija izgradnja je počela još krajem 2018. godine, još nije završen i novi rok je kraj 2020. godine.

Ponovo je najavio izgradnju obdaništa na Ledenoj steni, ali je izgradnja još neizvesna, jer kaže da tek stvaraju uslove da ovaj deo Niša dobije još jedan vrtić.

Podsetimo, izbeglička porodica iseljena je iz stare škole zbog izgradnje vrtića, a njihov privremeni dom sada je gradski stan u Kozaračkoj ulici.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Teca

    11:13 // 18. 6. 2020.

    Vrtic u brzom brodu koji je trebao da se izgradi do kraja 2018 a koji je Jos u izgradnji, I vrtic u novom selu Koji je trebao da se izgradi do kraja 2019 a koji Jos nije ni pocet je stvarno PUNO PUNO.....e moja Srbijo

  • Bomba

    16:34 // 16. 6. 2020.

    Potrebni su nam novi vrtici,ali ponajvise novi direktor.

  • NSS

    14:23 // 16. 6. 2020.

    Pre izbora i kosmodrom mogu da obecaju da ce grade. Posle izbora sipak.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: