Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:53, 28. 2. 2011.

| Društvo

Potpisan ugovor za Akva park

Autor:S.S.Izvor:Južne vesti

NIŠ - Firma "ItalNis grup" potpisala je ugovor sa Gradom Nišom o kupovini placa na Loznom kalemu za izgradnju akva parka.

Za zemljište površine 14,94 hektara ItalNis će platiti 117 miliona dinara.

Ovaj najskuplji projekat u novijoj istoriji Niša, koji će vredeti preko 100 miliona evra, gradiće grupe vlasnika kapitala “Stefanija”, “Lokateli” i “Trusardi”.

“ItalNis” je novoformirana firma koja okuplja sve grupe kapitala, a kupila je Lozni kalem na licitaciji po ceni od 780 dinara za kvadratni metar.

Bojan Stanisavljević, direktor ItalNisa kaže da će gradnja početi onda kada grad završi svu papirologiju o prenosu zemljišta.

-Očekujem da izgradnja krene između 15. i 30. aprila, a ceo projekat će graditi niške firme i specijalizovane za realizaciju konstrukcija i druge opreme u akvaparku - kaže Stanisavljević.

Gradonačelnik Niša, Miloš Simonović rekao je da će ceo kompleks mnogo uticati na razvoj turizma.

-Drago mi je da će se u Niškoj Banji posle nekoliko decenija dogoditi nešto lepo. U centru će se prvo graditi akvapark i hotel, a u narednih pet godina bi trebalo da se izgradi kompletan centar. Nadoknada Gradu od komunalija iznosiće šest miliona evra, a mi smo dužni da obezbedimo sve priključke za gas, struju i drugo, a što ćemo i učiniti-rekao je Simonović.


Na ovom placu, sa desne strane ulaza u Nišu Banju, gradiće se akvapark na 5,5 hektara dok će na ostatku zemljišta biti izgrađena dva luksuzna hotela sa ukupno pet takozvanih predsedničkih apartmana, sportski tereni za futbal, tenis, velnes i spa centri kao i drugi objekti sportsko, poslovnog i rekreativnog karaktera.

- Za sada planiramo da se u “Fantaziji” zaposli 800 radnika, ali postoji mogućnost da radna mesta nađe još 400 nezaposlenih građana. Planiramo malu izmenu plana, odnosno da ne gradimo dva nego jedan hotel. Umesto jednog hotela, plan je da izgradimo takozvani “Mega centar”. To je objekat u kome bi se na prvom spratu prodavale stvari za domaćinstvo, a na gornjem spratu bi bili svetski poznbati restorani i prodavnice. Tu bi posao moglo da nađe još nekoliko stotina građana. Pregovori su u toku i sigurno da će se to ostvariti - objašnjava Stanisavljević.

Čitav projekat izgradnje akva parka sa svim pratećim sadržajima radio je niški "Art Pen" studio. Arhitekta Ljubiša Mitić, direktor ArtPena, kaže da će se pored akvaparka izgraditi kompleks za zatvorenim terenima koji se lako može pretvoriti u sajmište.

- Planiramo da zimski akvapark opremimo talasima koji će biti otvoreni tokom cele godine. Projekat za Mega centar je već urađen,a hotel će biti kapaciteta od 150 mesta. U okviru fudbalskog terena planirana je loža za menadžere i novinare odakle će posmatrati igrače. Oko jezera će teći takozvana “lejzi river” iz akvaparka - priča Mitić.

Planira se gradnja nekoliko manjih bioskopa gde se mogu gledati i 3D filmovi.

Detaljnije informacije o samom akva parku i foto galeriju možete pogledati u posebnom tekstu - ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ixa

    08:58 // 26. 4. 2011.

    Po dobrom starom srpskom obicaju od aqva parka nema nista, jer nisu sredjeni imovinsko pravni odnosi.... xexexe

  • Marko Djurovic

    16:05 // 1. 3. 2011.

    "Planira se gradnja nekoliko manjih bioskopa gde se mogu gledati i 3D filmovi."

    Hvala *********!

  • Inzenjer

    19:21 // 28. 2. 2011.

    Mastovito je Ljubisa Mitic zamislio "Akva park", ali u stilu gradjevinskog inzenjera a ne arhitekte. I Zoran Pavlovic se potrudio da pomogne Ljubi prikazom u arhikedu, sto apsolutno privlaci paznju. Iako sam strucnjak iz drugih oblasti i ovaj (kao i svaki drugi) projekat bih podvrgao strucnoj ekspertizi. Mislim da Italijanski investitor ima iskustva u racionalnom investiranju. Nisu trebaju sadrzaji ovakvog tipa, a neka ga struka definise u detalje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: