Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:54, 25. 2. 2022.

| Društvo

Potpisan ugovor za dogradnju i rekonstrukciju terminalne zgrade niškog Aerodroma

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
aeorodrom 2022 tt
Rekonstrukcija bi trebalo da počene krajem marta; foto: T. T.

Radovi na uređenju i proširenju terminalne zgrade aerodroma "Konstantin Veliki" bi trebalo da počnu krajem marta, za šta je danas potpisan ugovor vredan oko 1,57 miljardi dinara sa PDV-om. Izvođači radova imoće rok od 24 meseca, nakon čega bi putnicima trebalo da budu na raspolaganju novi šalteri, čekaonice, restorani i avio-most za direktan ulazak u avion.

Oko 10.000 kvadrata bi trebalo da bude površina terminalne zgrade za šta je potpisan ugovor između Aerodroma Srbije i izvođača radova W. D. Concord west d.o.o., a čija je vrednost 1,3 milijarde dinara bez PDV-a.

Prema rečima direktora Aerodroma Srbije Mihajla Zdravkovića kamen temeljac bi trebalo da bude položen krajem marta, dok se završetak radova očekuje 2024. godine. aerodorom 2022. tt Novi šalteri, gejtovi i saloni; foto: T. T.

Pored 10 “check in” šaltera, 8 prolaza za pasošku kontrolu, 4 gejta, jednog VIP salona sa posebnim pristupom i drugih komercijalnih sadržaja poput restorana i prodavnica, projektom je predviđen i jedan avio-most za direkto ukrcavanje putnika u avion.

Dodatni prostor je obezbeđen i za čekaonicu biznis klase što sada nemamo. Takođe, terminal će imati mogućnost ukrcavanja preko jednog avio-mosta sa prostorom za povećenje broja, a sve u zavisnosti od potreba na tržištu - rekla je direktor Aerodroma Srbije.

Podsetimo, čak osam kompanija je u grupi ponuđača koji su dobili posao rekonstrukcije i dogradnje terminalne zgrade Aerodroma “Konstantin Veliki”, a vodeća kompanija W. D. Concord west d.o.o., koja će izvesti 81,57% radova je već radila na izgradnji niškog Naučno-tehnološkog parka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Torpedo

    19:49 // 25. 2. 2022.

    Znaci, opet ponavljamo lekciju, aerodrUm nije Niski, on je, odlukom kvislinga- odbornika grada Nisa, prepusten Beogradu !

  • Robin Hud

    13:56 // 25. 2. 2022.

    Ako ga grade kao sto su gradili tehnoloski park bice za 10 godina. Ja mislio to zavrsila Zorka koridorka, a ono kamen temeljac bas kada pocinje zabrana funkionerske kampanje. Na mogu da verujem da sef sekte nece da baci koju lopatu

  • Dragan Niš

    12:10 // 25. 2. 2022.

    Vauu,W. D. Concord west d.o.o., ime zvuči svetsko a naše.Firma bre beogradska ali za narod deluje kao da je neka belosvetska renomirana kuća.Da Momirko sutra dan može da kaže da radovi kasne iz političkih razloga!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: