Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:34, 2. 2. 2021.

| Društvo

Potpisana ploča niškog muzičara Nenada Vasilića na licitaciji Lokalne fondacije

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
ploča
Licitacija traje do 5. februara; foto: Lokalna fondacija Niš

Do petka 5. februara, zainteresovani mogu da licitiraju kako bi dobili potpisanu ploču virtuoza na kontrabasu i rođenog Nišlije Nenada Vasilića. Na taj način će donirati novac koji će biti uložen u zajednicu tako što će se Lokalna fondacija Niš, organizator licitacije, podržati najbolje lokalne inicijative u Nišu. Početna cena je 3.000 dinara, a licitira se na Fejsbuk strani fondacije.

Peta po redu licitacija Lokalne fondacije Niš nudi vinil jednog od najpriznatijih srpskih džez muzičara današnjice Nenada Vasilića.

Izuzetan koncertni album pod nazivom "Live In Theater Akzent“ snimljen uživo u bečkom pozorištu Akzent, dostupan je zainteresovanim građanima na licitaciji. Album sadrži četiri Vasilićeve kompozicije koje su ranije objavljene na albumima Seven (Day By Day i Intro For Shaban) i Wet Paint (New Bass Song i Balkanesque), rekonstrukcije starih tema Bojana Zulfikarpašića Grožnjan Blue i Full Half Moon kao i originalno viđenje duhovne pesme Gospodi pomiluj - navode iz fondacije.

Uz Nenada Vasilića na kontrabasu, sastav čine Bojan Zulfikarpašić za klavirom, Džerod Kegvin svira bubnjeve i udaraljke, a u ekipi je i Volfgang Pušnig, alt-saksofon i flauta, vodeća ličnost austrijskog džeza i jedan od najvažnijih evropskih džez umetnika danas. ploča Početna cena 3.000 dinara; foto: Lokalna fondacija Niš

Nenad Vasilić rođen je u Nišu, gde je stekao srednje muzičko obrazovanje, a potom je studirao na Džez akademiji u Gracu u Austriji.

Svoj kvintet formirao je 1998. godine, a godinu dana kasnije snimio prvi album "Yugobassia“

U karijeri je snimio deset albuma pod svojim imenom, u različitim formacijama. Sarađivao je sa mnogobrojnim priznatim domaćim i inostranim džez muzičarima, kao bend lider, kontrabasista i kompozitor.

Podsetimo, ovo je ukupno peta licitacija u nizu koju realizuje Lokalna fondacija Niš.

U decembru 2020. godine je potpisani dres čuvenog fudbalera Radničkog iz Niša Saše Stojanovića prodat za 12.000 dinara, a knjiga Konstantin veliki - legenda i stvarnost iz lične kolekcije pisca Dejana Stojiljkovića za 17.000 dinara.

Na početku 2021. godine prvo su se na licitaciji našle tri umetničke slike Aleksandra i Ivana Blatnika, koje su prodate za 35.000 dinara, a zatim sabrana dela grupe Kerber za koja je najbolja ponuda dostigla 17.000 dinara.

Kupovinom nekog predmeta na licitaciji građani postaju donatori, a na taj način, kako kažu u ovoj fondaciji, pomažu svom komšiluku, gradu, prijateljima, u misiji da svi zajedno grade lepši i zdraviji Niš.

Svi koji su zainteresovani da donacijama podrže rad fondacije, više detalja mogu naći na sajtu fondacije.

Zahvaljujući podršci građana i društveno-odgovornih firmi, Lokalna fondacija Niš je ispunila prvi cilj za 2021. godinu i prikupila 3.000 evra. "Trag fondacija" će taj iznos duplirati, a uskoro će Lokalna fondacija Niš raspisati prvi konkurs, na kom će sa 6.000 evra podržati šest inicijativa građana, iz oblasti kulture, umetnosti, sporta, neformalnog obrazovanja i uređenja grada.

Inače, Fondacija je nastala uz podršku "Trag fondacije", kako bi omogućila građanima Niša prostor za aktivno udruživanje i obezbedila podršku za rešavanje problema u lokalnoj zajednici koje ne mogu sami da reše.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    11:19 // 2. 2. 2021.

    Podržaće određene inicijative:)))((

    • Razbibriga

      15:43 // 3. 2. 2021.

      Presla si se, ovaj UMETNIK nije svirao sa Acom Lukasom !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: