Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:03, 15. 8. 2020.

| Društvo

Potrošen novac za asfaltiranje niških ulica, čeka se konstituisanje Skupštine i rebalans budžeta

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
Radanska rizla
Radanska čeka dokumentaciju i rebalans budžeta; foto: JV/M. J.

Dok se ne konstituiše Skupština Grada Niš i izglasa rebalans budžeta, neće biti ni asfaltiranja ulica, jer je sav novac za tekući kvartal (jul, avgust i septembar) potrošen, navode iz Direkcije za izgradnju grada. Jedna od onih za koje je bilo predviđeno da dobiju asfalt je i Radanska u naselju Durlan, za koju predsednik Opštine Bratimir Vasiljević kaže da mora da čeka upravo zbog para, a iz Direkcije da je problem dokumentacija.

Zašto i kako je moglo da se desi na novac namenjen za tri meseca bude potrošen za svega mesec i po dana iz Direkcije nisu pojasnili, kao ni to da li se tako nešto dešavalo i ranije.

Da bi mogli da nastave sa radovima i dobili dodatan novac, u Direkciji moraju da čekaju rebalans budžeta. Za to je pak neophodno prvo sačekati da se konstituiše Skupština, što je zakazano za 20. avgust.

Za tekući kvartal su potrošena sva planirana sredstva i očekuje se nastavak radova nakon rebalansa budžeta, po planu za izgradnju ulica na teritoriji Grada Niša za 2020. godinu - naveli su u Direkciji.


Asfaltiranje Radanske ulice - dokumentacija ili potrošene pare?

Pre skoro dva meseca stanovnici Radanske ulice, smeštene kod "tri solitera", sastali su se sa predsednikom Opštine Bratimirom Vasiljevićem i on je tada najavio skore radove - odmah posle izbora. Ulica i dalje ima samo rizlu, a Vasiljević je kao razlog kašnjenja naveo upravo potrošeni novac.

Sredstva koja su namenjena za izgradnju ulica su potrošena i nema para za nove ulice. Bez rebalansiranja budžeta nema ništa. I ja sam zainteresovan za Radansku ulicu, jer je to u srcu Panteleja, ti ljudi 50 godina čekaju na ulicu. Ali meni je data informacija da nema para. Papiri su svi prilagođeni, ali mora da se sačeka konstituisanje Skupštine, pa rebalans budžeta - navodi Vasiljević.

Ipak, iz Direkcije za izgradnju grada pričaju potpuno drugu priču. Nasuprot tvrdnji novopečenog narodnog poslanika da je sa dokumentima sve završeno, u Direkciji kažu da je zastoj nastao upravo zbog papirologije, jer pravno-imovinski još nije rešena.

Upravljač puta - JP Direkcija za izgradnju Grada Niša je naručila projekat za spornu ulicu, ali on ne može da bude urađen dok se ne reše pomenuti pravno-imovinski problemi. Nakon rešenja i izrade projekta započeće se sa ishodovanjem građevinske dozvole, koja je neophodna kako bi mogli da izdamo nalog izvođaču radova za početak radova na izgradnji Radanske ulice - navode u Direkciji.

Inače, Radanska je jedno od niških predizbornih obećanja koja još nisu ispunjena. Isto je "prošao" i vrtić u naselju 9. maj gde su građani tvrdili da su mašine došle, ali na jedan dan. Kovanlučka ulica je zapravo urađena, ali se raspala posle kiše.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Cvetislav

    14:50 // 16. 8. 2020.

    UŽAS od SNS.... Sve vršljaju po Srbiji neki Srbi iz Bosnr, Hrvatske, Krajine, Hercegovine, Dalmacije, Korduna, Like, Kosova, I iz pm ih Ima verovatno.... Zato nam je Tako... Gde su Srbi iz Srbije?

    • Boki

      07:46 // 17. 8. 2020.

      Slab si ti Srbin, čim deliš Srbe po mestu rođenja.Srbi iz Srbije su u Beogradu, uživaju u plodovima svoje političke karijere od 2000-te na ovamo.Beru groždje od duvanske, mašinske, elektronske.Kupuju hotele, banke firme, prebacuju pare po kajmanima, kipru, švici i slično, a ti i dalje živi u zabludi.

  • Filozof

    19:50 // 15. 8. 2020.

    ... jos malo i mandataru bice 100 dana, a tih prvih 100 dana su najtezi, posle se navikne i vlada sam do kraja ...

  • Srba

    18:51 // 15. 8. 2020.

    I Loznička čeka asfalt 40 godina, a izgleda da neće ni ove godine dočekati. Sve završeno, projekat, papiri, sve odobreno i evo ti sad nema para.Bruka

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: