Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:34, 5. 4. 2011.

| Društvo

Potrošili 510.000 evra budžetskih para

Autor:S.S.Izvor:Južne vesti
foto: wikipedia.org

NIŠ - Javna gradska preduzeća u Nišu, njih 13, ukupno su u prošloj godini potrošila preko 510.000 evra za troškove reprezentacije, naknade za upravne i nadzorne odbore, službene puteve i sopstveni marketing.

Srđan Pešić, odbornik Liberalno demokratske partije koji je napravio tabelu u kome ističe ove četiri stavke kaže da javna preduzeća nisu ni najmanje ispoštovala preporuku Vlade Srbije o štednji budžetskih sredstava.

- Javna gradska preduzeća ne mogu da budu partijske prćije u kojima će se trošiti novac bahato i bez odgovornosti kao što se troši. Radna grupa u okviru Skupštine grada Niša koja je formirana prošle godine, takođe je preporučila da se štedi, ali za taj stav su svi ostali gluvi. Ne bih ni jedno preduzeće da ističem pojedinačno, ali da li je normalno da se za troškove za hranu i piće ukupno izdvoji u prošlojh godini 150.000 evra, a za reklamiranje 70.000 evra?! To je previše, a sa tim novcem je svakom Nišliji mogla da se pruži bolja komunalna usluga. Frapantno je da su troškovi reprezentacije bili isti kao I prošle godine, a niko se nije setio da ih snizi bez obzira što se i prošle godine oko te cifre “podigla prašina” - kaže Pešić.

On dodaje da u ovih pola miliona evra nisu uračunati troškovi za stručna usavršavanja, sudski i advokatski troškovi kao i organizacija raznih sportskih igara.



Reprezentacija : 150.000 evra
Naknade za UO I NO: 140.000 evra
Službeni putevi: 100.000 evra
Reklamiranje preduzeća: 70.000 evra 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • RAJKO JAŠAREVIĆ

    07:47 // 8. 4. 2011.

    ŠTA DA RADIŠ?VOLE LJUDI DA RUČKAJU...

  • NVO Zenit

    19:27 // 6. 4. 2011.

    Istina da smo daleko, ali mogli su nam da pošalju 1,500 EUR da bi mogli otvoriti klub za socijalno ugrožena lica u našem gradu radi ePriključenja i smanjenje razlike od onih koji mogu sebi priuštiti kupovinu računara.

    p.predsednik
    Nandor Križan

  • gordana

    12:34 // 6. 4. 2011.

    ne najeli se dabogda

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: