Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:20, 1. 12. 2023.

| Društvo

Potvrđena nova zapošljavanja u niškom Vodovodu: Zvanično 28 novih radnika poslednjih meseci

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
vodovod
Primljeni na određeno ili neodređeno vreme; Ilustracija; foto: JKP "Naissus"

Nakon što su izvori Južnih vesti ukazali na desetine novih zapošljavanja u Vodovodu poslednjih meseci, u odgovoru na zahtev o pristupu informacijama od javnog značaja to je i potvrđeno iz JKP Naissus. Za tri i po meseca zvanično su zaposlili 28 novih ljudi, na određeno ili neodređeno vreme. Među njima su i većnici Aleksandar Đorđević i Adriana Anastasov, čiji ugovori nisu dostavljeni novinarima. Prema kvartalnom izveštaju već imaju 714 zaposlenih.

Da niški Vodovod u poslednje vreme radi na povećanju radne snage potvdili su novinarima Južnih vesti kratkim odogovorm.

U periodu od 01.08.2023. godine do 16.11.2023. godine, u JKP Naissus Niš je primljeno u radni odnos ukupno dvadeset osmoro ljudi, po osnovu rada na određeno ili neodređeno vreme - kažu iz preduzeća.

Sindikat zaposlenih u JKP Naissus smatra da nova zapošljavanja prete da ugroze opstanak tog javnog preduzeća.

Naime, u poslednje vreme i pored teške materijalne situacije u preduzeću i viška broja zaposlenih, pre svega u administraciji, zaključuju se novi ugovori. Među tim licima nalazi se Adriana Anastasov, a verovatno još interesantntnih lica iz SNS-a ili njima bliskim ljudima - kažu iz Sindikata.

Iz Vodovoda su nedavno potvrdili da je gradska većnica za kulturu i turizam Adriana Anastasov njihov radnik, ali ugovor ne daju. Umesto da dostave traženu kopiju njenog ugovora, zvali su novinare samo na uvid, iako javnost ima pravo da zna opis poslova niških funkcionera.

Za njenog kolegu, Aleksandra Đorđevića ranije su potvrdili da je počeo da radi 4. oktobra 2023. godine, ali šta tačno on radi i koliko je za to plaćen nije poznato jer iz javnog preduzeća “štite” njegove lične podatke i čuvaju ih kao "poslovnu tajnu". Đorđević je inače član opštinskog veća niške opštine Medijana, sin istaknutog člana Srpske napredne stranke, odbornika i izvršnog direktora Pošte Dragana Đorđevića.

Njegovo zaposlenje bio je jedan od razloga da Sindikat zaposlenih u JKP Naissus podnese je krivične prijave protiv rukovodstva niškog Vodovoda Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Inače, od avgusta Nišlije račune za vodu plaćaju 231 dinar više jer je uvedena nova stavka - "pogonska spremnost sistema". Za novi namet direktorka nema konkretno obrazloženje već je rekla da svi vodovodi u Srbiji to imaju, a da je u Nišu tek "zaživelo".

Prema poslednjem izveštaju za treći kvartal 2023. Vodovod već ima 714 zaposlenih, a za plate u ovoj godini planira 1,1 milijardu dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • pozdrav srbijo

    20:36 // 3. 12. 2023.

    hteo bi da mi objavite ovaj komentar.bifsi politicar iz mk rekao mi je jel ti cujes sta ja tebi pricam to je istina a ja njemu ne odgovaram a kasnije ispada da pobratim ovoga je i pobratim itd zato kazem mani se tih belivukova ima i neceg u tome sto narod prica sa te strane poput identiteta iz tih krajeva u okvir narodno kazivanje itd

  • Гага

    19:44 // 3. 12. 2023.

    Колико је водоинсталатера,возача и физ.радника запослено у водоводу?Пар економиста,правника и ИТ стручњака у админис.Остали,штаће тамо?!

  • ilija ristoski

    19:08 // 3. 12. 2023.

    Kada prestaje to posmatranje u kriminalu zlostor itd.kada obuku te njihove uniforme a ne druge

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: