Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:38, 19. 11. 2015.

| Društvo

Potvrđena optužnica protiv Novakovića

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
novakoivc
Novaković pred sudom brani svoje direktorske odluke; foto: FB strana Igor Novaković

Viši sud u Nišu potvrdio je optužnicu kojom se nekadašnji direktor “Jugoistoka” i nekada visoki funkcioner SPS tereti za zloupotrebu službenog položaja u produženom trajanju.

Ovaj predmet je prekjuče dodeljen sudiji, nakon odluke Apelacionog suda na žalbe koje su na optužnicu podneli advokati Novakovića i ostalih koji su umešani u ovaj slučaj.

Kako piše u potvrđenoj optužnici, Novaković se tereti za zloupotrebu položaja dok je bio direktor “Jugoistoka”, dok se dvojica vlasnika “CIM grupe” Predrag i Bratislav Stojiljković, preko koje su optuženi, kako je još ranije pisalo u policijskom saopštenju, izvlačili novac, terete za pranje para.

Optužnica je potvrđena i protiv Miroslava S. odgovornog lica knjigovodstvene agencije "Akaunt" i to za krivična dela poreska utaja i pranje novca, kao i protov Nikole J. zbog zloupotrebe službenog položaja.

Podsetimo, Novaković i još 5 osoba su bili uhapšeni januara ove godine zbog sumnje da su umešani u ozbiljne malverzacije.

Kako je tada saopšteno iz policije, on je avgusta 2013. godine najpre prekinuo otpočeti tender za "menadžerske usluge", a zatim, bez raspisivanja novog, posao vredan preko 30 miliona dinara prepustio preduzeću "CIM grupa".

Novinarima je u Višem sudu još ranije rečeno da je Novaković oslobođen optužbe da je bio umešan u slučaj zloupotrebe sa mobilnim telefonima sa čime je tokom hapšenja bio dovođen u vezu.

Ovaj tekst je nastao uz podršku Ministarstva kulture i informisanja kroz program sufinansiranja projekata iz oblasti javnog informisanja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • shaft

    18:28 // 20. 11. 2015.

    Riality show u najavi,narode zanimaj se i navijaj,lekse ces podneti sto ti krce creva,sto deca beze sirom sveta,zamajavanje i foliranje na delu!Godine prolaze i Nis-ttttaaa!

  • Gistro

    11:21 // 20. 11. 2015.

    "Spin doktor" Novaković, majstor samopromocije, spinovanja i mešetarenja, multidisciplinarni talenat, tipičan je primerak bahatog pojedinca koji zloupotrebom veza i politike ostvaruje ličnu korist. Kampanja za gradonačelnika je vrhunac ljudskog i političkog licemerstva i bezobrazluka, na granici sa autizmom. On i njemu slični zaslužuju progon iz političkog i javnog života.

  • Moma

    10:33 // 20. 11. 2015.

    Ljudi ,odakle ovoliko zlobe.Covek je nevin i politički se progoni i diskvalifikuje.To moze sutra da se desi i vama.Rasvestite se!

    • Zlobnik

      18:03 // 20. 11. 2015.

      @ Moma : I nama može da se desi ?
      Što, da li će svi da budemo izabrani za direktore u EPS ?
      A gde će Bulatović ... u penziju , a tako mlad čovek , u punoj invalidskoj snazi ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: