Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:30, 6. 3. 2018.

Potvrđena preporuka Agencije za smenu dekana niškog GAF

GAF Dekan Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u sukobu interesa; Foto: Screenshot Google maps

Primedbe dekana niškog Građevinsko-arhitektonskog fakulteta Petra Mitkovića na odluku Agencije za borbu protiv korupcije nisu osnovane, te je Odbor ovog tela potvrdio preporuku za njegovu smenu. Dekan bi trebalo da bude razrešen sa funkcije jer je zaposlio ćerku prodekana i sina člana Saveta fakulteta kao asistente, a u isto vreme je prodekan fakulteta potpisao ugovor o radu sa dekanovim sinom.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Nislija

    14:28 // 6. 3. 2018.

    ali prvo da se smeni onaj iz Kragujevca...

  • Dragoljub J.

    21:04 // 6. 3. 2018.

    A šta je sa dr Suzanom Kostić? Za nju zakoni i preporuke Agencije izgleda ne važe?

    • Pera

      23:03 // 6. 3. 2018.

      Ona valjda niog nije zaposlila! Ili jeste? Pa to proslo, ko ce to da paNti.

    • Petar Jovanovic

      23:43 // 6. 3. 2018.

      Drakce, ti li si?

  • Dipl. ing. arh.

    18:36 // 6. 3. 2018.

    Ovakve stvari su redovna praksa na GAF-u i drugim fakultetima.
    Nepotizam ide do te mere da ne verujem da danas mozete naci nekog asistenta koji nije profesorsko dete. Jos dok sam studirao bilo je tako a danas je, verujem, samo gore. Cak su izbrisali spisak nastavnika sa sajta GAF-a, verovatno ih je bar malo sramota. Sve to nije za Agenciju vec je za "revolucionarnu pravdu" kako kaze dr Jovo Bakic.

  • MRAK MRAK TOTALNI MRAK

    14:41 // 6. 3. 2018.

    Ma koja agencija. Fakultet ima svoju autonomiju. Znaju se pravila o izglasavanju Dekana. Sve dok pokusavaju agencije, politicari da uticu na fakultetima visokom skolstu se crno pise.

    • Filip

      01:10 // 7. 3. 2018.

      Ovo je antireklama pred izbor dekana. Neobrazovanom svetu je dovoljno da čita o izmišljenim intrigama, samo da zaboravi na svoju muku.

  • Budući dekan

    23:12 // 6. 3. 2018.

    Ja ne znam da li je Mitković prekršio Zakon ovim što je uradio. Ali, ako jeste, onda 99% dekana u Srbiji treba da bude smenjeno baš zbog ovih ili vrlo sličnih stvari. Meni sve ove hajke liče da su u direktnoj vezi sa izborima na fakultetima u Srbiji, a pokreću ih oni koji rade mnogo gore stvari, koje nisu za Agenciju, već za sud ili MUP.

  • Aco

    18:57 // 6. 3. 2018.

    Studenti koji završavaju ovaj fakultet nisu na nekom nivou, to treba da bude kriterijum za sve dekane. Preneti stručnost.

    • Dipl.građ.inž.

      22:29 // 6. 3. 2018.

      Prijatelju, diplomirao sam na ovom fakultetu,radim u Nemačkoj kao projektant,imam sve nemačke licence ,član sam inženjerske komore nemačke pokrajne Bavarske i odgovarajuće priznanje diplome u rangu nemačkih fakulteta. Naši državni fakulteti su retka stvar koja vredi u ovoj zemlji i ne pričaj ono što ne znaš i što ne razumeš.Pozdrav !

  • Gradjanin

    21:55 // 6. 3. 2018.

    Problem je sto za krsenje zakona ne odgovara krivicno, nego samo smenjivanjem. Smenjuje se onaj koji u kontinuitetu pokazuje lose rezultete, gde sadaju i osrednji akademski gradjani. A ako je vec utvrdjeno da je doslo do nepotizma, potrebno je onda odraditi i reviziju zaposljenih za vreme njegove "vladavine" i to ne samo na ovom unverzitetu nego na svim fakultetima.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: