Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:53, 19. 3. 2021.

| Društvo

Potvrđeno na Skupštini: Doktor Lazić i glumac Desko Stanojević dobili ulice u Nišu

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti
doktor lazic
Lazić dobio i ulicu; foto: V. Keser

Odbornici niškog parlamenta podržali su predlog Komisije za imenovanje ulica, pa će se po hirurgu koji je među prvim lekarima preminulim od korone doktoru Miodragu Laziću i po glumcu Desimiru Stanojeviću Desku zvati dve ulice u Nišu.

Deo Ulice Vojislava Ilića pored novog Kliničkog centra poneće ime Miodraga Lazića, a kako je rekao direktor ove ustanove Zoran Perišić, Urgentni centar će se takođe zvati po doktoru Lazi, a biće otkrivena i spomen-ploča sa njegovim imenom.

Ulica Milutina Bojića na Paliluli ubuduće će se zvati po niškom glumcu koji je nedavno preminuo, a jednu od najzapaženijih uloga imao je u seriji “Srećni ljudi”.

Odbornik Branislav Jovanović iz koalicije “Niš, moj grad” predložio je da neka novoizgrađena ulica ili neka druga ponese ime Milutina Bojića, jer kako je rekao, Niš zaslužuje da ima ulicu koja se zove po čuvenom srpskom pesniku.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • BAT

    14:03 // 20. 3. 2021.

    Mislim da je nepravedno sto deo za anesteziju ne ponese ime glavnog tehnicara Sase Saferovica.Bio je radnik KC i borio se na isti nacin.Zasluge su iste,doduse nije bio direktor i doktor.

  • незналице

    05:11 // 20. 3. 2021.

    Прекрштавајте улице у местима из којих сте дошли или бар научите ко су Милутин Бојић и Војислав Илић. Срамота за град.

  • Aleksandra

    21:51 // 19. 3. 2021.

    Striktno sam protiv preimenovanja ulica. To su tragovi proslosti koji govore o prilikama, vrednostima, identitetu, mentalitetu. Sve ovo mi lici na neprimereno prekrajanje istorije. Svidja mi se da Desko dobije ulicu, ali ne na ovakav nacin. Bas bi bilo tuzno da Deskovu ulicu neka nova komisija preimenuje kroz nekoliko godina. Kako bi se osecala njegova porodica, oni koji cene njegova ostvarenja?!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: